Smell i Haugesund

(FKH - Viking 4-2) Det startet bra, men endte forferdelig da Haugesund vant årets første rogalandsderby.

Startet bra

Viking kom fra to strake seire og skulle ta fatt på et Haugesund-lag som så langt i sesongen ikke hadde scoret mål. Og i starten så det virkelig lovende ut for De mørkeblå, som gikk ut i hundre på Haugesund Sparebank Arena.

Shayne Pattynama og Harald Nilsen Tangen kom inn til pause i forrige kamp og var direkte involverte i begge scoringene som sørget for å snu 0-1 til 2-1 og seier over Mjøndalen. Det gjorde at de fikk tillit fra start – Pattynamas aller første start i mørkeblått. Og lysluggen med nummer 21 på ryggen imponerte.

Etter den gode starten, hvor Viking virkelig var i derbymodus; aggressive, hurtige og presise, tok hjemmelaget etter hvert over da Viking ikke greide å score. Og midtveis ut i første omgang satte Kristoffer Velde inn Haugesunds første scoring for sesongen, da han banket ballen i mål etter et hjørnespark.

Før dette hadde som nevnt Viking sett bra ut, anført av Harald Nilsen Tangen som spilte strålende. Tangen ble nok snytt for et straffespark da han etter tolv minutter ble meid ned av Haugesunds keeper inne i sekstenmeteren. Noe overraskende blåste dommer Rohit Saggi frispark til Haugesund (!).

Ti minutter før pause fikk likevel Tangen straffespark, etter en duell med Thore Pedersen. Veton Berisha var sikker og sørget for at lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

Veton Berisha setter straffe bak hjemmelagets målvakt Egil Selvik og utligner til 1-1. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ga bort mål

I andre omgang fikk Viking noen gode muligheter da Pattynama og Torsteinbø satte hodene på hvert sitt Bell-innlegg. Men dessverre ble begge forsøkene avverget. Da benyttet Haugesund muligheten og scoret to kjappe – og altfor enkle – mål ved Velde og Wadji.

På overtid økte FKH til 4-1, før Berisha satt inn et trøstemål like før dommer blåste av.

Nå venter en liten landslagspause. Så kommer Vålerenga til Stavanger 13. juni.

6. serierunde, Eliteserien
Søndag 30.mai kl. 20.00, Haugesund Sparebank Arena
Haugesund - Viking 4-2 (1-1)

Viking:  Iven Austbø – Viljar Vevatane, Henrk Heggheim (Rolf Daniel Vikstøl fra 77'), Runar Hove, Shayne Pattynama (Herman Haugen fra 68') – Joe Bell, Samúel Fridjónsson (Yann-Erik de Lanlay fra 68') – Fredrik Torsteinbø (Kevin Kabranfra 68'), Harald Nilsen Tangen, Zlatko Tripic (Sondre Auklend fra 68') – Veton Berisha (K)

Benk: Arild Østbø, Herman Haugen, Kevin Kabran, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl

Haugesund: Egil Selvik – Mikkel Dessler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann Hansen (K), Thore Pedersen (Alexander Stølås fra 62') – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård – Niklas Sandberg, Sondre Liseth (Bruno Leite fra 89'), Kristoffer Velde – Ibrahima Wadji (Alioune Ndour fra 77')

Benk: Helge Sandvik, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås, Kristoffer Gunnarshaug, Bruno Leite, Mads Sande, Andreas Endresen, Alioune Ndour

Mål av: 1-0 Kristoffer Velde (24'), 1-1 Veton Berisha (str. 38'), 2-1 Kristoffer Velde (60'), 3-1 Ibrahima Wadji (65'), 4-1 Alioune Ndour (90'), 4-2 Veton Berisha (95')