Sesongen over for Viking Esports

Mens FIFA-gutta måtte se seg slått i kvartfinalen, kom League of Legends-lagets nederlag i finalen. Det vi likevel må kalle en strålende sesongen, er dermed over.

Annonse:

Røk mot mesterne

Lørdag var det duket for sluttspill i Altibox eSerien. Viking møtte Tromsø, et lag som ble slått med klar margin i seriespillet. Men denne gang skulle det bli langt tøffere.

Chris-André Skogland var først ut og spilte kamp 1 av kvartfinalen. Etter å ha havnet under, kom han sterkt tilbake og utlignet etter hvert. Sluttresultatet ble 1-1.

I andre kamp var det Sondre Voktors tur. Seriespillets toppscorer slet med å finne veien til mål, og da Tromsø maktet å få hyll på byllen og ta ledelsen, holdt de på den, og kampen endte 1-0 til "gutan". Det betydde at sluttspillet var over for denne gang.

Sluttspill for første gang

Denne sesongen greide Viking endelig å kvalifisere seg til sluttspillet, etter å ha røket i gruppespill og playoff de to foregående sesongene.

Chris-André Skogland og Sondre Voktor har levert strålende i seriespillet, endt som nummer tre og scoret nest flest ganger av alle lag. Foran sluttspillet var de derfor optimistiske.

Men selv om Tromsø ble knust da lagene møttes i serien, ble de for tøffe i sluttspillet og vant altså 2-1 sammenlagt. En liten trøst var det at Tromsø gikk helt til topps. Så røk man tross alt ut mot det beste laget av dem alle.

Dramatisk finale

I League of Legends, hvor Viking var med å konkurrere for første gang denne sesongen, kom laget helt til finalen. Etter å gått ubeseiret gjennom seriespillet, havnet som nummer to på tabellen og tatt en overbevisende semifinaleseier, ventet serievinner Nordavind i finalen.

Viking var det eneste laget som slo Nordavind i seriespillet, men denne søndagen ble det langt vanskeligere.

Kampen startet klokken 15. Klokken 17 ledet Nordavind 2-0 i best av fem-serien. Klokken 19 sto det 2-2! En vanvittig sterk opphenting av Håkon "Koolberg" Solberg og laget hans.

I kamp fem ble det også spennende, og ikke minst intenst. Solberg forteller til gamer.no at han midt i kampen måtte be laget ta en pust i bakken.

Dessverre kom Nordavind best ut av det og sikret seg seieren til slutt. Solberg sier likevel at han er fornøyd med noe.

– Det er selvfølgelig en skuffelse for et lag av vårt kaliber å ikke nå helt til topps, men det hadde vært samme låt på pipa til Nordavind om de ikke nådde helt til topps. Vi er skuffet over at vi blir robbet på målstreken, men vi er ikke misfornøyd med den ordinære sesongen.

Les mer hos gamer.no

Annonse fra Eliteserien: