Sesongavslutningen står for tur: – Vi har brutt barrierer

Det er kun formaliteter som gjenstår når 2. divisjon skal tas farvel med søndag.

Annonse:

Søndag er det klart for årets siste kamp når Herd er motstander på bortebane i Ålesund.

Det er duket for et farvel med 2. divisjon og en avslutning på en sesong som har inneholdt et historisk opprykk til 1. divisjon og toppfotballen.

Kampstart er klokken 12. Dessverre vises ikke kampen hos MyGame på TV 2 Play.

– Vi gleder oss veldig til å spille kamp igjen. Det er synd at det er siste kamp, men vi skal krige til siste slutt. Før vi tar en velfortjent pause blir dette viktig øving inn mot neste sesong, der vi skal ha fokus på å utvikle spillet vårt videre med noen nye konstellasjoner, sier hovedtrener Magnus Meling.

Søndagens kamp vil tabellmessig ikke bety all verden for noen av lagene. 1.-plassen er allerede sikret for våre mørkeblå, mens Herd allerede har rykket ned før den siste serierunden.

Laget fra Ålesund kan imidlertid med tap havne sist på tabellen, og det er en sulten gjeng fra Stavanger som ønsker å avslutte sesongen med stil.

DSC00010 (1).jpg
Neste sesong er det 1. divisjon som venter. Foto: Alexander Larsen
​​​​​​

Med litt rullering på laget fra tidligere er målet å ta den ellevte strake seieren i serien.

– Vi har gjennom sesongen bevist at vi har en sterk spillertropp, og det blir kjekt å se flere unge spillere fra start. Det er troppen som gjør at vi er der vi er i dag, og det er vår store styrke. Så de som får sjansen her har virkelig gjort seg fortjent til muligheten. Selv om ikke alle har startet like mye, har de vært avgjørende bidragsytere til tross for at man ikke alltid er så synlig, påpeker Meling.

Han ser tilbake på en sesong med mange gode minner.

– Det har vært en sesong der vi har fått bygd en ordentlig god lagmoral. Vi har utviklet en sterk karakter i laget. Vi har brutt barrierer med å snu kamper, vi har avgjort kamper sent og har klart å komme tilbake selv om vi har fått noen slag i trynet. Vi er blitt flinke til å ha konstant fokus på tingene vi har kontroll på som gjør oss bedre, sier Meling.

Annonse fra Eliteserien: