Nok en seier på bortebane

Det ble tre nye poeng for et hardt kjempende Viking-lag

Etter tirdagens tap på hjemmebane mot Mjøndalen reiste Viking til Tromsø for å møte Tromsdalen til 3.serierunde i OBOS-ligaen.

Viking var klart best i første omgang og med etter et tverrligger skudd fra Zlatko Tripic og glimrende spill av Andre Danielsen kunne det fort stått både 0-1 og 0-2 til Viking til pause. Tromsdalen skapte noen halvsjanser før hvilen, men lagene gikk målløse av banene.

Etter 56.minutter fikk Julian Ryerson ballen i mellomrommet. Han dro seg forbi Tromsdalen-forsvaret og skjøt en hard markkryper fra 18 meter. Ballen snek seg ned i høyre hjørne og dermed sto det 0-1. Etter scoringen trykket Viking på for flere mål. Det ble etter hvert ganske høy temperatur ute på matta og Tromsdalen spiller Tobias Vibe, fikk et noe tvilsomt rødt kort etter 78 min. Etter dette ble det vanskelig for hjemmelaget å komme seg inn i kampen og Viking økte ledelsen med en flott kontring som endte hos Tommy Høiland som satte inn 0-2, og slik endte også kampen.

Viking tok dermed med seg alle poengene hjem til Stavanger. Med dette 0-2 resultatet ligger Tromsdalen nå nest sist på tabellen med to kamper spilt, mens Viking klatrer tre plasser opp til fjerdeplass

I en kamp hvor et sterkt kollektiv stod i fokus var det 2-3 spillere som stod frem for Viking. Kristian Thorstvedt fikk sin debut fra Start i OBOS-ligaen og leverte en god kamp på midten sammen med Ryerson. Tripic ser ut til å finne kampformen, noe et 90 meters løp som endte med en nydelig assist til Høiland etter 85 minutter vitner om. Vår beste i dag var nok allikevel leiesoldaten fra Molde: Leo Skiri Østigård. 18 åringen oser av selvtillit, vinnervilje, duellkraft og kløkt tross sin unge alder.

Neste kamp for de mørkeblå er hjemme mot Åsane. Billetter kan du kjøpe HER!