Viking - Ham Kam. Feiring av 2-0 scoring.  Foto: Tore Fjermestad

Seier i siste minutt

Claes Kronberg avgjorde et nervepirrende oppgjør i siste spilleminutt.

Det er ikke mange ukene siden vi møtte HamKam her hjemme på SR-Bank Arena. Da fikk gjestene keeperen utvist allerede etter 10 min og de bar også kampen preg av. I tirsdagens oppgjør fikk vi imidlertid smake litt av hva som bor i det unge fremadstormende laget på Hamar.

Dårlig førsteomgang

Det ble en upresis start på kampen for begge lag, og lite målsjanser. Debutant Johnny Furdal fant Tommy Høiland med et presist innlegg etter ti minutter, men avslutning gikk utenfor. Utover dette var det ikke mye som skjedde foran hjemmelagets mål de første førtifem.

Etter et kvarter blir en lang ball spilt i bakrom fra Abubakar Ibrahim til Ivar Rønning som er sikker alene med Amund Wichne. 1-0.

Bare ti minutter senere blir Viking forsvaret nok en gang satt på prøve. Petter Vaagan Moen slår et flat innlegg til Simen Nordli som krangler ballen med seg inn i boksen. Avslutningen går vi et Viking-bein og i nettet.

Fantastisk snuoperasjon

Etter en god pauseprat var det et Viking lag som ble stående vesentlig høyere i banen. Allerede fem minutter inn i omgangen stikker Kristian Thorstvedt foten frem frem på et nydelig innlegg fra Rolf Daniel Vikstøl. En vakker scoring.

Kun fem minutter senere var igjen Thorstvedt frempå etter at Furdal serverer et trålende innlegg til sin 8 assist for året, og Thorstvedt sjette scoring. Imponerende av unggutten som kom fra Stabæk før årets sesong.

Etter denne magiske starten på andre omgang roer tempoet seg vesentlig ned, men Viking lykkes med å bli stående høyere i banen. Noen halvsjanser begge veier førte ikke til scoring før kampens siste spilleminutt.

Furdal kombinerer med Vikstøl på venstresiden, som slår en perfekt ball ut på 20 meter, hvor motsatt back Kronberg kommer sprintene. Han får drømmetreff og banker ballen i mål til Vikings sjette strake seier.