Scoret sitt første mål i sterk seier

Foran rundt 50 Viking-supportere kunne Maria Sørenes slippe jubelen løs etter å ha scoret sitt første mål for klubben.

FRIGG - VIKING 0-3

Lørdag var det Frigg på bortebane som sto for tur, et lag som sto med tre kamper uten tap og flere gode resultater den siste tiden.

Med spillere som tidligere har spilt på et enda høyere nivå, var det dermed en tøff utfordring som var i vente.

Likevel ble det god grunn til å juble i solskinnet på Østlandet.

3-0 borte mot Frigg var et faktum etter 90 minutter, etter at Hanne Sæthre Jakobsen, Kristina Milne og Maria Sørenes hadde notert seg for hver sin scoring. Til pause var stillingen 2-0 i favør Viking, og i 2. omgang økte Sørenes ledelsen da hun fra kloss hold satte inn 3-0.

– Utrolig deilig å slå et formsterkt Frigg-lag på bortebane. Vi visste at dette var en bortekamp som ville bli tøff, så det smakte ekstra godt å dra hjem med tre poeng, sier Sørenes.

– Å score mål er alltid gøy og ikke noe jeg gjør ofte. Jeg tror fremdeles jeg er i lykkerus, og er stolt over å ha scoret mitt første mål for Viking, tilføyer hun.

Sørenes kom til klubben i forkant av årets sesong, og forlenget i sommer kontrakten ut 2025.

Det var ikke vanskelig ut fra jubelscenene å se hva scoringen betydde for Sørenes. Foto: Alexander Larsen

Rundt 50 Viking-supportere hadde også tatt turen til Tørteberg kunstgress for å få med seg oppgjøret i 2. divisjon, og fra sidelinjen kunne man enkelt høre Viking-rop fra de tilreisende.

– Jeg er virkelig imponert over at så mange Viking-supportere tok turen! De lagde bra stemning og heiet oss frem til seier. Jeg er stolt og imponert over fotballkulturen som er i klubben, sier Sørenes.

Etter kampen var det "hopp for mørkeblå" foran Viking-supporterne. Foto: Alexander Larsen

Frigg - Viking 0-3 (0-2)

Tørteberg kunstgress

21. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Mål: 0-1 Hanne Sæthre Jakobsen (23), 0-2 Kristina Milne (31), 0-3 Maria Sørenes (69)

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Vilde Bakke-Andersen - Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen, Mari Fisketjøn Indrebø

Benyttede innbyttere: Iben Robertsen, Kajsa Pettersen, Sanne Lekven, Helle Aune og Ida Holm Neset.