Samarbeider for trygge rammer

Annonse:

Norsk fotball jobber nå i fellesskap for å få bruk av eksempelvis bluss, røyk og blinkere inn i trygge og lovlige former. Vi tror at dette best oppnås gjennom tett samarbeid på tvers av supportere, fotballklubber og lokale myndigheter.

For at det samarbeidet skal bli mulig over hele landet, trenger toppfotballen en dispensasjon fra forskriften om bruk av pyroteknikk. Med god hjelp fra supportere, SLOer og hverandre, har norske toppklubber laget et felles rammeverk for bruk av pyroteknikk på tribunen, som de vil søke å etterleve i fellesskap.

 Vi håper å få gjennomslag for en dispensasjon i forskriften om bruk av pyroteknikk, som NFF, NTF/ klubbene og NSA har stilt seg bak. Vi skal ikke ha ulykker på våre kamper.

Første steg på veien er at våre fantastiske supportere sørger for at eventuell bruk av pyro i 2024 blir mer kontrollert og moderat enn i fjor allerede fra første serierunde. Det gjør at risikonivået tas ned, og at utgangspunktet for dialog med myndighetene blir best mulig.

Fotball og Felt O vil aktivt samarbeide i 2024-sesongen for å skape en trygg, og stemningsfylt ramme rundt alle våre hjemmekamper på SR-Bank Arena. Vi gleder oss til å ta i mot tusenvis av barn, unge og eldre på stadion i årets sesong.

Annonse fra Eliteserien: