Rogalandsderby på bortebane

Masse tilskuere og et herlig rogalandsderby. Det er det som venter lørdag ettermiddag.

Annonse:

– Vi gleder oss til rogalandsderby og å møte Haugesund. Vi vet det blir en tøffere kamp nå enn da vi møtte dem i oppkjøringen, og vi er forberedt på å ta krigen ute på banen.

Det sier Ida Holm Neset før den tredje serierunden av årets sesong sparkes i gang.

Vi håper flest mulig tar turen for å støtte oss - og det vil være et eget bortefelt på stadion til Viking-supportere. Bruk derfor Felt J. 

Skulle du ikke ha mulighet til å ta turen, kan du se kampen på TV 2 Play. Kampstart er klokken 15.

Tøff motstander

Tre poeng er fasiten etter 3-2 mot Odd og 0-4 mot AaFK Fortuna.

Nå er det en ganske så kjent motstander som venter, i alle fall om man ser på spillermateriellet. 

Lørdagens motstander er nemlig en sammenslåing av FK Haugesund og Avaldsnes, etter at sistnevnte mistet lisensen og rykket ned fra Toppserien etter forrige sesong.

Derfor er det spillere fra begge lag som nå befinner seg her - og FKH har våre mørkeblå møtt flere ganger etter at klubben fikk damelag i 2022.

Og i sesongoppkjøringen endte det med 1-0-seier i Karmøy storhall. Nå er den byttet ut med Haugesund Sparebank Arena, der hjemmelaget har mobilisert og solgt nærmere 1500 billetter til lørdagens kamp.

Så langt står hjemmelaget med null poeng i årets sesong, men det etter et knepent tap mot Bodø/Glimt i forrige serierunde. Deres første seriekamp mot AaFK Fortuna ble utsatt som følge av værtrøbbel.

Revansjesugne

– Vi skal gi alt for å ta tre poeng og håper å kunne feire foran våre egne supportere og samtidig stilne hjemmepublikummet, understreker Holm Neset.

Til tross for at det er et forsterket hjemmelag siden sist vi møtte dem i sesongoppkjøringen, er troen sterk i jakten på tre poeng.

– Kampen mot AaFK Fortuna ble ikke helt slik vi hadde håpet på, men vi er revansjelystne og klare for en ny og spennende utfordring. Det er et lag vi kjenner godt. Vi må bare fortsette å utvikle vårt spill. Vi vet at om vi kommer opp på vårt beste nivå, skal vi være et bedre lag enn dem, sier hun.

Annonse fra Eliteserien: