Råsterk borteseier på Åråsen

(LSK - Viking 1-3) Med fans på plass tok Viking alle poengene med seg hjem fra Lillestrøm.

Slo tilbake

Viking kom til Åråsen med to strake tap og null scorede mål på de to siste kampene. Forrige bortekamp, på naturgress, endte med 0-5. Men mot Lillestrøm reiste De mørkeblå seg og slo kraftig tilbake.

Det var riktignok hjemmelaget som startet best og skapte et par muligheter de første tyve minuttene. Men så dukket Zlatko Tripic opp på bakre stolpe og kriget inn et langt innkast fra Samúel Fridjónsson.

– Deilig! Sammy er god på de lange kastene, og spesielt i dag har vi mange gode hodespillere. Så det var litt flaks og litt dyktighet at ballen havnet på mitt hode på bakerste der, sa Tripic under pauseintervjuet.

Fem minutter før pause fikk vi nesten en reprise på 1-0-scoringen: Langt kast inn i boks fra Fridjónsson, men denne gang var det Rolf Daniel Vikstøl som headet i mål.

– Endelig fikk vi noen scoringer på det, sa Fridjónsson etter kampen og siktet til kastene hans.

– Vi har prøvd det tidligere, men har ikke scoret før. Så det var perfekt, fortsatte han.

Samúel Friðjónsson var dagens mann. Foto: Terje Pedersen / NTB

Og etter å ha servert lagkameratene to ganger, var det jo på sin plass at Fridjónsson selv fikk lov til å avslutte med å sette inn lagets tredje mål da han ekspederte ballen i mål syv minutter før full tid.

– Når vi har Sammy der som er så ekstrem så er det jo nesten bedre å hive inn enn å slå inn, så presis er han. Du ser det skaper kaos, og i dag fikk vi veldig godt betalt med to mål, sa Bjarte Lunde Aarsheim.

Lillestrøm reduserte tre minutter på overtid, men ledelsen til Viking var aldri særlig truet.

Henrik Heggheim viste seg nok en gang frem med strålende stopperspill. Unggutten som snart skal på samling med U21-landslaget irriterte seg over baklengsmålet, men var fornøyd med lagets prestasjon.

–  En veldig bra bortekamp. Vi slipper inn et mål på slutten som var litt dumt, men ellers er det veldig godt gjennomført, sa Heggheim til Eurosport etter kampen.

Henrik Heggheim viste nok en gang klasse. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vertene startet best

Viking dro til Lillestrøm uten Yann-Erik de Lanlay og Sondre Bjørshol som begge er skadet. Med tre kamper på én uke hadde det nok blitt rulleringer uansett, men på grunn av disse to skadene kom Rolf Daniel Vikstøl og Runar Hove inn i forsvaret fra start. På midten var Kristoffer Løkberg tilbake, mens Kevin Kabran fikk hvile og startet for første gang på benken.

Som vanlig, må vi neste si, var det Viking-fans på plass. Disse leilighetstribunene som er bygget rundt forbi har gitt muligheter til de kreative i en tid hvor det strengt tatt ikke slippes inn bortefans.

😍 Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var hjemmelaget som skapte sjansene i starten. Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen og Vetle Dragsnes hadde alle hver sin mulighet i løpet av de første tyve minuttene. Men ballen havnet enten på utsiden eller i klypene til Iven Austbø.

Så startet Vikings dødball-bonanza. Lange innkast, frispark og cornere skulle vise seg å gjære det vanskelig for Lillestrøm, og resulterte altså i to scoringer før pause og fortjent ledelse da lagene gikk i garderoben.

Andre omgang startet som den første, der hjemmelaget hadde overtaket og skapte litt sjanser. Men Viking så stort sett komfortable ut med sin 2-0-ledelse, som i grunn aldri var truet.

Allerede torsdag er det ny kamp. Da kommer Mjøndalen på besøk. Avspark klokken 18.00.

4. serierunde, Eliteserien
Mandag 24.mai kl. 18.00, Åråsen stadion
Lillestrøm - Viking 1-3 (0-2)

Viking:  Iven Austbø – Viljar Vevatne (Kevin Kabran fra 46'), Henrik Heggheim, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl (Tommy Høiland fra 85') – Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Harald Nilsen Tangen fra 72') – Fredrik Torsteinbø, Samúel Fridjónsson (Sondre Auklend (fra 85'), Zlatko Tripic (Shayne Pattynama fra 78') – Veton Berisha (K)

Benk: Arild Østbø, Herman Haugen, Kevin Kabran, Tommy Høiland, Sondre Auklend, Shayne Pattynama, Harald Nilsen Tangen

Lillestrøm: Alex Craninx – Lars Ranger (Eskil Edh fra 87'), Igoh Ogbu, Philip Slørdahl, Vetle Dragsnes –  Kaan Kairinen, Ifeanyi Mathew (Pål-André Helland fra 83'), Fredrik Krogstad Ulrik Mathisen fra 62') – Gjermund Åsen, Daniel Gustafsson (Kent Håvard Eriksen fra 62') – Thomas Lehne Olsen (K) (Jonatan Braut Brunes fra 87')

Benk: Mads Hedenstad Christiansen, Eskil Edh, Espen Garnås, Josef Baccay, Ulrik Mathisen, Pål-André Helland, Kent Håvard Eriksen, Jonatan Braut Brunes, Alexander Hrcka Sannes.

Mål av: 0-1 Zlatko Tripic (23'), 0-2 Rolf Daniel Vikstøl (40'), 0-3 Samúel Fridjónsson (83'), Jonatan Braut Brunes (93')