Publikum best da Tripic berget poeng

(Viking - Strømsgodset 1-1) Det så ut til å gå mot et knepent tap. Så fikk Zlatko Tripic skyte frispark.

Berget poeng

Like før slutt blåste Zlatko Tripic et frispark i mål og berget med det ett poeng mot Strømsgodset lørdag kveld – og det mens Tripic-sanget runget på tribunen.

Da kunne omsider jubelen slippes løs blant de over fem tusen som var på plass. Det høyeste antallet tilskuere siden 2019.

I en fotballkamp uten de altfor store høydepunktene ute på banen, var publikum klart best. Ein blåe dag var magisk, Tripic-sangen likeså. Og så var det godt å endelig få høre det unisone sukket gå gjennom stadion i det ballen blir spilt tilbake til keeper.

Ute på banen var det som nevnt relativt lite å rope hurra for. Før kampen nærmest var over. Og da kokte det.

Etter utligningen presset Viking videre, og det luktet voldsomt straffe av den ene situasjonen inne i Strømsgodsets boks på overtid.

Men flere scoringer ble det ikke. Dermed tok Viking sin tredje strake uavgjort. Etter å ha startet sesongen med ni kamper uten.

Havnet under for åttende gang på rad

Viking hadde på forhånd sluppet inn mål i samtlige kamper denne sesongen. I tillegg hadde motstanderen scoret først i de syv siste kampene. Den rekken ble forlenget til åtte lørdag kveld.

For på gjestens første visitt i Vikings sekstenmeter, 13 minutter ut i kampen, scoret de. Et langt innkast havnet på hodet til Ipalibo Jack som headet ballen i en perfekt bue over Arild Østbø og i mål. Dermed var gjestene i ledelsen på SR-Bank Arena og Viking måtte nok en gang forsøke å snu en kamp.

De to Viking-treneren ble tvunget til å gjøre to endringer fra 2-2-kampen i Bodø forrige lørdag. Shayne Pattynama erstattet Rolf Daniel Vikstøl som var ute med karantene grunnet fire gule kort, og Yann-Erik de Lanlay kom inn for Joe Bell som har reist på OL-samling med landslaget til New Zealand.

Nå mangler det så mange at man ikke engang greier å fylle opp benken.

Veton Berisha prøvde å svare umiddelbart etter gjestenes scoring, men skuddet hans gikk like til side for mål. Det var Vikings eneste skikkelige sjanse i første omgang.

Veton Berisha var nære scoring før pause. Foto: Carina Johansen / NTB

Den første halvtimen var ikke spesielt god, sett med mørkeblå øyne. Viking slet med å finne rytmen i angrepsspillet og greide ikke true Strømsgodsets mål. Man var for upresise i pasningsspillet, og altfor gavmilde når det kom til andreballer.

I det 37. spilleminutt så vi derimot tendenser. Kevin Kabran fant Veton Berisha med en fin stikker, men vinkelen ble litt for skrå for Berisha som avsluttet i nettveggen. Ting så likevel litt bedre ut etter dette.

Kvia-debut og utligning

For etter pause gikk laget ut i hundre, som vi har sett dem gjøre flere ganger før. Og allerede helt i starten av omgangen, hadde De mørkeblå skapt mer trøbbel for Strømsgodset-forsvaret enn gjennom hele første omgang. Det eneste som manglet var scoringen.

I jakten på utligningsmålet, åpnet det seg bakover. Strømsgodset fikk en kjempesjanse da de kom gjennom ti minutter ut i omgangen. Men Arild Østbø var god og reddet.

Kvarteret før slutt kom kveldens nest høyeste jubel. Da kom nemlig 18 år gamle Simen Kvia-Egeskog inn til sin A-lagsdebut. Barnebarnet til Viking-legenden Svein Kvia.

Men det var ingen enkel kamp å komme inn i. Viking stanget og stanget, Strømsgodset sto imot. Etter hvert kom også Tommy Høiland og Herman Haugen inn.

Rett før slutt fikk Viking frispark utenfor gjestenes sekstenmeter. Zlatko Tripic stilte seg opp, så bestemt ut, og til til lyden av sin egen sang smalt han ballen i mål og reddet det ene poenget.