Overtar for Pereira - dette er vår nye Viking 2-trener

Erstatteren til Thomas Pereira er klar.

Annonse:

For ikke lenge siden ble det klart at Viking 2-trener Thomas Pereira gir seg etter sesongen grunnet ny jobb.

Han skal neste sesong lede Sandnes Ulf i OBOS-ligaen, og avsluttet denne søndagen sin tid i Viking med hjemmekamp mot Fyllingsdalen i 3. divisjon.

Opprykksklare Viking 2 har levert en kruttsterk sesong, og nå er det også klart hvem som overtar for Pereira etter sesongen.

Og slik som da Stig Nedrebø overtok rollen som analyseansvarlig på A-laget i sommer etter Pål Fjelde, er det nok en gang en av våre egne som får ansvaret.

Etter å ha vært assistent for Thomas Pereira siden 2018, er det nå 37-åringen Espen Andersen fra Os i Østerdalen som får prøve seg som hovedtrener etter å ha vært assistenttrener for laget de siste årene.

– Det blir spennende, og jeg er veldig ydmyk over at Viking er villige til å satse på meg som hovedtrener for Viking 2. Selv om jeg har vært i teamet i fem år, er det en tillitserklæring. Du blir satt pris på jobben som er blitt gjort, sier Andersen som har jobbet i klubben siden han flyttet til Stavanger i 2014.

thumbnail_image001.jpg
Andersen ser frem til å bli hovedtrener for Viking 2.

Han ser frem til et spennende 2024 hvor laget skal teste seg i Post Nord-ligaen.

– Jeg har noen få kamper i 2. divisjon selv, men det er ukjent farvann for både meg som trener og spillerne. Samtidig er det et naturlig steg både for min del, men også for spillerne sin del som får prøve seg på et høyere nivå, sier Andersen som har signert en kontrakt ut 2027.

37-åringen skryter også av jobben som Pereira har gjort med laget og i klubben.

– Thomas har dannet grunnlaget, så en del av jobben blir å videreføre det han har gjort over flere år og holde kontinuiteten i arbeidet som er blitt gjort. Selv om det er et juniorlag og spillere som forsvinner, er det viktig å beholde kontinuiteten i treningsarbeidet og hverdagen. Vi skal drive med samme kraft og kjærlighet uavhengig av om vi skifter hovedtrener, påpeker han.

Annonse fra Eliteserien: