Opprykket glapp

(Odd - Viking 1-2) Ikke et eneste tap, hverken i serie eller kvalifisering. Likevel holdt det ikke helt inn, og nok en gang måtte Viking se opprykket glippe grunnet målforskjell.

– Det er noe dritt. Det gjør veldig vondt, det er veldig mye følelser involvert. Vi har stått på hele tiden og det er ett mål vi mangler... Jeg har ikke ord på hvor kjip situasjonen er, sier lagets toppscorer, Hanne Sæthre Jakobsen, til Aftenbladet etter kampslutt.

Viking vant ti seriekamper og spilte én uavgjort denne sesongen. I kvalifiseringen vant de én og spilt én uavgjort. Laget tapte altså ikke en eneste kamp, men måtte se opprykket glippe grunnet ett mål for lite scoret i kvalifiseringen.

Saken var klar før lørdagens møte med Odd, som ikke hadde noe å spille for: for å rykke opp måtte Viking score minst tre mål og vinne med minst to. Og det startet bra.

Viking presset på og kom seg til sjanser. Drøye fem minutter før pause banket Sanne Lekven ballen i mål og ga laget et godt utgangspunkt før 2. omgang.

Kvarteret etter hvilen scoret hjemmelaget på et langskudd, noe som ikke hadde så mye å si for Vikings del. De mørkeblå måtte fortsatt ha to mål til for å rykke opp (2-0-seier til Viking hadde gitt omkamp mot Grand Bodø).

Men til tross for flere store muligheter, måtte vi vente til fire minutter på overtid før 2-1-scoringen kom. Det viste seg å være for sent til å greie å score enda ett. Dermed måtte skuffede spillere konstatere at Grand Bodø rykker opp, mens Viking nok en gang må belage seg på spill i 2. divisjon.

Selv om skuffelsen er stor nå, må vi ikke glemme at det unge laget nok en gang har levert en strålende sesong. Vi ser allerede frem til neste år og ny opprykksjakt.