Ny spiller på plass fra Toppserien

Sommerens første overgang inn er et faktum. Brann-spiller Ida Holm Neset har signert for klubben.

Annonse:

– Det er veldig gøy og spennende å ha signert for Viking. Jeg har lyst å være med dette prosjektet som er satt i gang, og gleder meg veldig til å starte opp.

Mandag besto Ida Holm Neset den medisinske testen og signerte kontrakten som gjør henne til Viking-spiller ut sommeren 2025.

Midtbanespilleren fra Stord har siden 2020 vært en del av Brann (tidligere Sandviken), der hun har vært med på å vinne to seriegull, ett cupgull og spilt nærmere 30 kamper i Toppserien.

– Jeg håper å prege kampene og være en viktig bidragsyter og en kjekk spiller å ha i gruppa. Jeg har en del erfaring etter å ha vunnet med Brann, og jeg vet litt hva som skal til, sier Holm Neset.

DSC02673.jpg
Foto: Alexander Larsen

Mye interesse

I løpet av perioden har hun også vært på utlån hos Arna-Bjørnar i Toppserien, i tillegg til Åsane som på den tiden kjempet i toppen av 1. divisjon.

20-åringen hadde opprinnelig kontrakt med Brann ut sesongen, men etter at klubbene har kommet til enighet om en overgang, er hun nå klar for å bidra i mørkeblått denne høsten.

Det til tross for sterk interesse fra flere andre klubber på høyere nivå.

– Jeg håper å være her i lang tid og at dette er plassen for meg de neste årene. Det er kult at det er en slik satsing på jentesiden selv om det er 2. divisjon. Jeg hadde en god samtale med Viking som overbeviste meg, der de la fram en god plan om hvordan de ville satse på meg, sier 20-åringen.

– Klubben var veldig tydelig på hva de ville og hvilke ambisjoner de har. For min utvikling er Viking veldig bra nå.

DSC02696.jpg
Holm Neset signerte mandag kontrakten som gjør henne til Viking-spiller. Foto: Alexander Larsen

Fornøyd hovedtrener

Hovedtrener Magnus Meling er svært glad for at valget falt på Viking.

– Det er veldig bra for oss å få inn en spiller med Toppserie-erfaring. Ida er en spiller som har den treningsmentaliteten og iveren etter å utvikle seg som vi ser etter, sier Meling.

– I tillegg har hun spennende ferdigheter som vi gleder oss til å utvikle sammen med resten av laget. Hun passer meget bra inn i miljøet og spillestilen vi har, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne og ønsker henne hjertelig velkommen til Stavanger, sier han. 

Velkommen til oss, Ida! 

Annonse fra Eliteserien: