Ny snuoperasjon sørget for seier i intens kamp

(Viking - VIF 4-1) Gjestene tok ledelsen, men to mål og to målgivende fra Veton Berisha gjorde at det ble tre nye poeng i et intenst oppgjør på SR-Bank Arena.

Sebulonsen fra start

Jensen og "Batty" gjorde to endringer fra laget som møtte Haugesund for to uker siden. Sebastian Sebulonsen som ble kalt hjem fra utlånet til Mjøndalen denne uken, gikk rett inn på høyrebacken. Viljar Vevatne gikk over på venstrebacken, noe som betydde at Shayne Pattynama måtte sette seg på benken. Backvalgene begrunnet "Batty" med at begge er gode én mot én, noe som ble viktig for å stoppe Layouni og Dønnum.

Lenger framme i banen erstattet Kevin Kabran Harald Nilsen Tangen. De mørkeblå gikk ut i 4-3-3, med Torsteinbø og Fridjónsson som indreløpere.

Viking sto med ni poeng (tre seire) på de seks første serierundene, og kom fra et skuffende derbytap. Gjestene fra hovedstaden hadde med seg to poeng mer etter like mange spilte kamper.

Havnet under

I første omgang bølget spillet mye frem og tilbake. Det ble ikke skapt mange store sjanser, men muligheter var det. Og Vikings grep med å være mer direkte så ut til å virke mot hovedstadslaget. Men gjestene behøvde kun én avslutning for å score, og ti minutter før pause headet Henrik Udahl et frispark i mål, da han fikk stå helt umarkert inne i Vikings boks. Dette var Vålerengas første avslutning i kampen.

Litt tidligere i omgangen hadde Zlatko Tripic vært frempå og var nære på å sette et innlegg fra Viljar Vevatne i mål. I samme situasjon ble Fredrik Torsteinbø dyttet over ende inne i gjestenes boks, uten at dommer Tore Hansen så noe galt i akkurat det.

En ny kontroversiell situasjon oppsto da Veton Berisha kastet seg inn i en duell med Vålerengas keeper. Berisha prøvde å nå ballen, men kom inn med stor kraft. Så da Klaesson ble truffet kjente han det godt, og Berisha fikk se det gule kortet – selv om gjestenes trener helst hadde sett at det hadde en annen farge.

Snudde

Tre minutter på overtid i første omgang utlignet Veton Berisha. Et innlegg fra Zlatko Tripic ble bokset ut, Berisha tok imot og sendte ballen direkte i mål fra fem meter.

Ti minutter ut i andre omgang fikk vi en ny situasjon som skapte uenighet og temperatur. En lang ball havnet på foten til Berisha. Han gikk i bakken og dommer pekte på ellevemetersmerket. Berisha tok straffesparket selv og satte det knallhardt ned i hjørnet, dermed 2-1. Berishas femte for sesongen.

Veton Berisha etter sin femte scoring for sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB

Vålerenga holdt på å svare med en gang, da Amor Layouni fikk avslutte på bakre stolpe like etter. Heldigvis gikk skuddet til side for mål.

Viking var gode og presset Vålerenga hardt i denne perioden. Kevin Kabran kunne ha lagt på til 3-1 da Berisha serverte ham midtveis ut i andre omgang. Men svenskens avslutning ble blokkert i siste sekund og endte i et hjørnespark. Fem minutter senere lå ballen i mål. Og det var tidligere Vålerenga-spiller Samúel Fridjónsson som sto bak scoringen.

En strålende kontring endte med at Berisha la ballen ut på 17 meter. Der kom Fridjónsson og bare limte ballen opp i krysset med høyrefoten, og vipps så hadde Viking en tomålsledelse.

Pattynamas første

Det var et svært intenst oppgjør, og stemningen var mildt sagt amper til tider. Det ble delt ut ni gule kort.

Like før slutt kom Shayne Pattynama inn for Kevin Kabran. Han løp rett i angrep. Der fikk han en pasning fra kampens store spiller, Veton Berisha, og gjorde ingen feil og satte inn 4-1 – Pattynamas første Viking-mål!

Etter seks tilleggsminutter blåste dommer av. Dermed ble det tre nye poeng til De mørkeblå.

Neste kamp er mot Sandefjord borte. Den går førstkommende lørdag klokken 15.

Følelsen av tre poeng. Foto: Carina Johansen / NTB

7. serierunde, Eliteserien
Søndag 13. juni kl. 20.00, SR-Bank Arena
Viking - Vålerenga 4-1 (1-1)

Viking: Iven Austbø – Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Vevatne – Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Samúel Fridjónsson (Harald Nilsen Tangen fra 79') – Zlatko Tripic, Kevin Kabran (Shayne Pattynama fra 89'), Veton Berisha (K)

Benk: Arild Østbø, Trym Ur, Herman Haugen, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Shayne Pattynama, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Paulsen

Vålerenga: Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Brage Skaret (Mathias Emilsen fra 82'), Ivan Näsberg (Osama Sahraoui fra 67'), Felix Myhre – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen (K), Tobias Christensen – Aron Dønnum, Henrik Udahl (Seedy Jatta fra 82'), Amor Layouni

Benk: Kjetil Haug, Sakarias Opsahl, Mathias Emilsen, Seedy Jatta, Osama Sahraoui, Oskar Opsahl, Amin Nouri

Mål av: 0-1 Henrik Udahl (35'), 1-1 Veton Berisha (45+3'), 2-1 Veton Berisha (str. 57'), 3-1 Samúel Fridjónsson (73'), 4-1 Shayne Pattynama (90')