Viking - Ham Kam. 1-0 til Viking ved Tommy Høiland. Foto: Tore Fjermestad

Ny hjemmeseier mot HamKam

En forrykende start på andre omgang var det som skulle til da Viking slo HamKam 2-0 i siste hjemmekamp før sommerpausen. Men det startet ikke fullt så bra for De mørkeblå, som for anledningen hadde både Zlatko Tripic og Zymer Bytyqi ute med skade.

Gjestene fra Hamar tok nemlig styringen og gikk offensivt til verks innledningsvis. Etter fire minutter ropte de på straffe da Simen Nordli falt i duell med Leo Østigård. Dommeren vinket spillet videre, men Nordli hadde muligens en god sak. Selv om gjestene hadde det meste av spillet i starten, ble det ikke så mye mer enn et par hjørnespark og et småfarlig frispark ut av det. Og åtte minutter ut i kampen endret kampbildet seg fullstendig.

Et langt oppspill fra Julian Ryerson lokket HamKams keeper, Lukasz Jarosinski, ut på 30 meter. Her prøvde han å dempe og ta med seg ballen, men et dårlig touch og en våken Tommy Høiland førte til at keeperen felte Vikings toppscorer i det han var på vei forbi. Denne gang blåste Marius Hansen Grøtta i fløyta, og Jarosinski ble vist det røde kortet da dommeren vurderte det slik at Høiland ble fratatt en åpenbar målsjanse. Dermed måtte gjesten spille med én mann mindre i 80 minutter pluss tillegg.

Som følge av utvisningen la HamKam seg naturligvis lavt og kompakt, og vi hadde ballen mye. Cirka tyve minutter ut i omgangen la Fredrik Torsteinbø ut til Rasmus Martinsen som kom inn fra høyre. Han slo videre inn til Usman Sale, men han greide ikke få til en skikkelig avslutning og nærmest dempet ballen inn til keeper.

38 minutter ut i omgangen og Martinsen var nok en gang frempå. Julian Ryerson slo en strøken ball inn i boks og Rasmus la på direkten inn foran mål i retning Tommy Høiland. Men før ballen nådde spissen traff den foten til HamKam-spiller Jacob Pedersen og gikk i en bue over keeper og i tverrliggeren. En kjempesjanse.

Like etter slo Fredrik Torsteinbø fint inn fra venstrekantene. Usman Sale fikk ballen, kom seg fri og skjøt fra like utenfor 16-meteren, men ballen gikk på utsiden av stolpen.

Lagene gikk til pause etter en omgang uten så altfor mye å rope hurra for. Det skulle endre seg like etter hvilen.

Tre minutter ut i andre omgang fikk vi hjørnespark. Kristian Thorstvedt var eksekutør og slo en hard og innoverskrudd ball inn. Høyest i feltet var Tommy Høiland, som knuste HamKams keeper i lufta og stanget inn sitt åttende mål for sesongen. En perfekt start på omgangen.

To minutter etterpå var det duket for kampens desiderte høydepunkt. Leo Østigård fikk gå upresset oppover i banen og slo etter hvert inn langs bakken. Andre Danielsen hoppet over ballen slik at den gikk til Tommy Høiland som så flikket videre på ett touch. Det satte HamKam-forsvaret ut av spill, og Danielsen, som da var spilt gjennom, satte ballen iskaldt i mål til høyre for keeper. Rett og slett en klassescoring!

Etter dette gikk tempoet ned igjen, og det skjedde svært lite i begge ender av banen. Etter 65 minutter fikk HamKam et frispark som de skapte en halvsjanse på, etter at Leo Østigård hadde vært litt røff i en duell, noe som igjen gjorde at midtstopperen pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen og med det må stå over mot Strømmen neste uke. Også Julian Ryerson havnet i dommerens bok i løpet av kampen og fikk sitt fjerde gule. Dermed blir heller ikke han med neste søndag.

73 minutter og Aniekpeno Udo presenterte seg. Rolf Daniel Vikstøl slo inn fra venstre og Udo fikk til en god heading som keeper måtte slå til corner. Stor sjanse for innbytteren.

Like før slutt fikk HamKam sine to største muligheter i kampen. Først etter et langt innkast som ble headet bakover i feltet til Kristian Lønstad Onsrud. Han smalt like godt til på hel volley fra 15 meter og ballen suste i tverrliggeren. Vi fikk klarert, men HamKam beholdt ballen og slo inn igjen på nytt. Der dukket Ole Erik Midtskogen opp og fikk headet på mål, men Amund Wichne var med og holdt ballen i fast grep.

Usman Sale fikk nok en god mulighet på overtid, men etter dette skjedde lite som er verdt å nevne. Selv med hele syv minutter tillegg.

På en litt tam søndags ettermiddag scorer vi to fine mål, skaper bra med sjanser og står i tillegg bra imot et godt dødballslag. Dette resulterte i nok en hjemmeseier og tre nye, velsmakende poeng. Nå venter en tur bort til Østlandet hvor Strømmen – og forhåpentligvis en skokk med våre herlige supportere – venter neste søndag. Etter dette blir det tre uker uten kamp, før Jerv kommer til SR-Bank Arena 22. juli.

Publisert: 25.06.2018
Skrevet av: Dag Atle Svendsen // Foto: Tore Fjermestad