Viking - Sogndal. Tommy Høiland venter på corner. Foto: Tore Fjermestad

Nok et bortetap

Til tross for to mål av Tommy Høiland ble det nok en dårlig opplevelse på naturgress for Viking da Florø ble for sterke søndag ettermiddag.

Kort fortalt

To mer eller mindre selvmål og hardt arbeid senket Viking da de gjestet Florø for første gang i historien. To reduseringer av Tommy Høiland ga håp, men ble kun en mager trøst da tre viktige poeng forsvant i pøsregnet.

(Kampfakta nederst i saken)

Danielsen tilbake i startoppstillingen

Viking ble møtt av en flott gressmatta da spillere og støtteapparat ankom Florø stadion. En stor TV-produksjon og to spente lag sa det meste om betydningen av oppgjøret, som var det første i Florø mellom de to klubbene.

Even Østensen og Iven Austbø ble igjen hjemme i Stavanger grunnet skade. Det samme gjorde også Viljar Vevatne og Kristian Novak som er langtidsskadet. Men foruten disse var det en frisk og rask tropp som reiste til Sogn og Fjordane.

Én endring ble gjort sammenlignet med laget som startet mot Sogndal for en uke siden. André Danielsen tok plass på midten sammen med Johnny Furdal og Kristian Thorstvedt. Ut gikk Fredrik Torsteinbø.

Hjemmelaget best fra start

Kampen, som i lokalavisa ble omtalt som den største seriekampen som er spilt i Florø, startet med pøsregn etterfulgt av et hjemmelag som presset høyt og stresset Viking til å gjøre feil. Allerede før det var gått fem minutter hadde Florø hatt tre gode muligheter som fort kunne blitt farlige.

Og det skulle handle mye om hjemmelaget. Viking var ofte på etterskudd og pådro seg flere frispark imot. Og det skulle gå 20 minutter før Viking greide å skape noe som lignet en mulighet. Da slo Sondre Flem Bjørshol lavt inn i feltet foran mål, men dessverre fikk ingen Viking-spillere et bein på og ballen gikk helt inn til keeper.

Like etter var en av Florøs beste spillere denne søndagen, Halvor Solheim-Olsen, frempå igjen. Spilleren med nummer 23 på ryggen fikk god tid, ladet skuddfoten og klemte til fra 17 meter. Amund Wichne ga retur, men ingen Florø-spillere luktet sjansen og dermed ebbet det ut til ingenting.

IMG_0510
Amund Wichne er god å ha, og reddet mesterlig et par av Florøs avslutninger. Her i aksjon mot HamKam.  Foto: Tore Fjermestad

Etter en halvtime ble Tommy Høiland dyttet over ende like utenfor 16-meteren og Viking fikk frispark i farlig posisjon. Høiland tok det selv, gikk for kraft og så ballen gå via hodet til en Florø-spiller og over til corner.

I tillegg til frisparket var to offsideavblåsninger det nærmest Viking kom sjanser i første omgang.

Så kom scoringene

Det var lite som hendte innledningsvis i andre omgang. Viking hadde et par innlegg som ikke resulterte i noe, og Florø hadde et løst skudd som Amund Wichne hadde får problemer med. Men da vi nærmet oss timen spilt begynte ting å skje.

Zlatko Tripic laget frispark ute på venstresiden. Det slo Otar Javashvili hardt inn i feltet hvor Markus Nakkim prøvde å klarere. Dessverre gikk ballen i stedet over Amund Wichne og i mål til 1-0 for Florø. En skikkelig kalddusj.

Etter 60 minutter kom Vikings første avslutining på mål. Fint spill mellom Rolf Daniel Vikstøl og Zlatko Tripic ute på venstrekanten resulterte til slutt i at ballen havnet hos Johnny Furdal midt inne foran 16-meteren. Han fyrte av langs bakken, men keeper reddet.

Florøs toppscorer, Halvor Solheim-Olsen, kom til flere avslutninger og kunne fort hatt seg både en og to scoringer denne søndagen. Flere ganger prøvde han seg fra like utenfor 16-meteren, i tillegg til at han også dukket opp inne i boksen ved et par anledninger.

Kampen åpnet seg mer opp etter scoringen til Florø, og Viking prøvde å spille seg til sjanser. Men som vi har sett tidligere vil det seg bare ikke noen ganger, og da ender det ofte med enda en på trynet.

Med tjue minutter igjen å spille satte Florø inn 2-0. Hjemmelaget bet seg fast i angrep og fikk til slutt avslutte ved Lorent Callaku, som ble spilt fint gjennom av et hælspark før han skjøt via André Danielsen og i mål bak en utspilt Amund Wichne.

Ikke lenge etter var Solheim-Olsen gjennom igjen. Han avsluttet hardt fra inne i boksen, men en god Wichne i Viking-buret fikk slått til corner.

Så var det endelig Viking sin tur. Etter litt rot inne i feltet til Florø gikk ballen ut til Vikstøl på venstrekanten. Han slo over på bakerste stolpe hvor Tommy Høiland, noe heldig, fikk ballen i beina. Fra seks meter var toppscoreren nådeløs, og reduserte og ga håp til Viking med 25 minutter igjen å spille.

Heller ikke denne gang

Men kampen ble mer eller mindre punktert da Luc Jeggo satte inn 3-1 bare minutter senere. Innbytter Ndour kom seg fri på høyresiden, la inn og foran mål lå Jeggo og puttet ballen i nettet fra en halv meter, og med det så alt håp ut til å være ute.

Viking-spillerne ga seg likevel ikke. Med mindre enn ti minutter igjen på klokka kom innbytter Zymer Bytyqi seg fint rundt på høyrekanten. Bytyqi kom seg ned til dødlinja, slo perfekt inn i feltet hvor Høiland ventet og målsniken fra Jæren banket nok en redusering inn med en fin heading. Dette var Høilands 16. scoring i OBOS-ligaen, noe som gjør at han troner øverst på toppscorerlisten.

Nok en gang ble et ørlite håp tent, men det ville seg ikke denne ettermiddagen.

_MG_4490
Bjarne Berntsen fikk nok en gang litt å tenke på etter en bortekamp. Foto: Tore Fjermestad

Et par minutt før slutt fikk Viking den store muligheten de ventet på til å utligne. Nok en gang var det Zymer Bytyqi som kom seg rundt på høyrekanten. Denne gang la han ut femogførr til Fredrik Torsteinbø som skjøt langs bakken. Ballen gikk hele veien inn til mål hvor keeper gjorde en god redning med beina, men måtte gi retur slik at ballen spratt forbi tre hvitkledde Viking-spillere som sto foran mål og ut til Axel Óskar Andrésson. Han prøvde å sende ballen inn i feltet igjen, men Florø fikk avverget på streken og det hele endte i corner. En enorm mulighet.

Stort mer skjedde ikke i siste del av kampen, til tross for at det ble lagt til hele fem tilleggsminutter. Dermed er det bare å konstatere at det nok en gang ble tap på bortebane, nok en gang tap på naturgress og tre poeng som hadde vært svært gode å ha ble skuslet vekk.

For Florø sin del er det bare å gratulere. De var best, leverte en god kamp og tok til slutt tre viktige poeng i bunnstriden.

En liten trøst får det være at heller ikke Aalesund greide å vinne sin kamp søndag.

Neste kamp er hjemme mot Tromsdalen søndag om en uke. Det blir siste kamp før en 16 dagers landslagspause. Billetter finner du her

• 25. serierunde i OBOS-ligaen, Florø stadion

• Florø - Viking 3-2 (0-0)

• Vikings lag: Amund Wichne - Rolf Daniel Vikstøl, Markus Nakkim, Axel Óskar Andrésson, Sondre Flem Bjørshol - Johnny Furdal, André Danielsen, Kristian Thorstvedt - Zlatko Tripic (K), Tommy Høiland, Ylldren Ibrahimaj

• Benk: Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott, Tord Johnsen Salte, Zymer Bytyqi, Fredrik Torsteinbø, Steffen Ernemann, Claes Kronberg, Usman Sale

• Benyttede reserver: Fredrik Torsteinbø (67), Zymer Bytyqi (75), Steffen Ernemann (87)

• Sjanser: 6-4

• Hjørnespark: 6-4

• Mål av: Tommy Høiland (74, 82), Markus Nakkim (sm, 58), Lorent Callaku (70), Luc Jeggo (77)

• Gule kort: Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland, Otar Javashvili