Viking - Mjøndalen. Trener Berntsen.

Nok en smell mot Nest-Sotra

Den deilige duften av revansje uteble, i stedet fikk Viking nok en gang passet påskrevet av grønntrøyene.

Kort fortalt

Nok en gang havnet Viking bakpå tidlig da gjestene tok ledelsen etter et hjørnespark. Alexander Dang blåste ballen i mål etter en retur, utagbart for Amund Wichne. Ti minutter senere kom utligningen da Rolf Daniel Vikstøl headet inn sitt første Viking-mål, også det etter et hjørnespark. Nest-Sotra tok ledelsen igjen ved Alexander Dang ti minutter ut i andre omgang og økte til 3-1 fire minutter etter.

Etter 66 minutter fikk Rolf Daniel Vikstøl sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Johnny Furdal reduserte med tjue minutter igjen å spille, men til tross for flere muligheter kom aldri utligningen. Dermed endte det på fem strake seire for Viking, som før søndagens oppgjør hadde vunnet alle kampene siden forrige møte med Nest-Sotra.

Slapp inn tidlig baklengsmål

Nest-Sotra jaktet sin første seier siden de slo Viking i midten av juni, mens hjemmelag var ute etter å ta sin sjette strake og kun hadde seier, tre poeng og revansj for øye.

Etter bare fire minutter kom kampens første store sjanse. Kristian Thorstvedt slo et perfekt innoverskrudd frispark på pannen til Rolf Daniel Vikstøl, men sørlendingens heading gikk like over. Det skulle likevel bli mer fra de to senere i omgangen.

Et par minutter senere slo Johnny Furdal et farlig frispark inn i feltet, uten at det ble noen sjanse ut av det, men etter ti minutter var han frempå igjen. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren fant Usman Sale med en fin stikker og nigerianeren kom seg til en avslutning, men den trillet like utenfor stolpen til Egil Selvik i gjestenes bur.

Nest-Sotra fikk sitt første hjørnespark etter et kvarter. På bakre stolpe ventet Alexander Dang, som først fikk en avslutning blokkert av Andre Danielsen før han smalt ballen inn på returen. Dermed 1-0 til gjestene.

Ti minutter senere vendte Johnny Furdal fint av en av sine gamle lagkamerater og slo ut til Vikstøl på venstrekanten. Han slo inn og Nest-Sotra klarerte til hjørnespark.

Hjørnesparket sendte Kristian Thorstvedt presist på hodet til Rolf Daniel Vikstøl som kom stormende på første stolpe og headet inn sitt første mål i mørkeblått. Dermed var vi like langt.

Like etter utligningen fikk Usman Sale en gigantisk sjanse da han snappet opp en pasning i gjestenes 16-meter. Dessverre var heller ikke denne gang avslutningen god nok.

Sale fikk enda en brukbar mulighet før pause, og Kristian Thorstvedt var også farlig frempå etter et innlegg fra Claes Kronberg, men ingen resulterte i scoring. Lagene gikk derfor i garderoben på stillingen 1-1.

IMG_8569
Usman Sale sender ballen like utenfor. Foto: Tore Fjermestad

I andre omgang var det gjestene som var farligst i starten. Først ved Alexander Dang, så ved debutant Olivier Kjærgaard, som dro til med et godt frispark som Wichne måtte slå til hjørnespark.

Etter 52 minutter trodde alle at Tommy Høiland sendte Viking i ledelsen, men scoringen ble annullert da dommeren mente Høiland dyttet en Nest-Sotra-forsvarer i ryggen.

Tord Johnsen Salte kom etter hvert inn for Viljar Vevatne og gjorde en god figur den tiden han var på banen. Med kapteinsbindet rundt armen viste han vei og tok med seg ballen fremover i banen flere ganger, dessverre uten at det resulterte i scoringer.

Fem minutter etter Vikings annullerte mål gikk Nest-Sotra opp i ledelsen igjen. Også denne gang ved Alexander Dang. Han ble spilt gjennom og banket ballen knallhardt i mål fra 8-9 meter.

Fire minutter etter skulle det bli enda tyngre. Nest-Sotra fikk frispark på høyresiden og slo inn i feltet. På bakre stolpe ventet nok en gang Alexander Dang som headet i stolpen. På returen dukket Sondre Liseth opp og han la ballen høyt opp i målet, og vipps så sto det 1-3 på SR-Bank Arena.

Kokte over

Rolf Daniel Vikstøl måtte forlate banen etter 66 minutter da han fikk sitt andre gule kort for kvelden. Viking måtte derfor jage Nest-Sotras ledelse med en mann mindre de siste 25 minuttene.

Reduseringen kom etter 72 minutter. Da kom Fredrik Torsteinbø seg rundt på venstrekanten og fikk lagt inn langs bakken. I feltet ventet Johnny Furdal som satte ballen enkelt i mål mot sine gamle lagkamerater.

Even Østensen kom inn til sin debut etter 76 minutter, og ikke altfor lenge etter fikk han en kjempesjanse. Østensen fikk til en god heading etter et innlegg fra Johnny Furdal, men Nest-Sotras keeper gjorde en solid redning.

På overtid spilte Furdal fri Even Østensen som fikk til en god avslutning, men ble dratt ned inne i boksen i samme slengen. For de aller fleste så dette ut som et klart straffespark. Dessverre var ikke han som bestemte enig. Det resulterte i at en svært misfornøyd Bjarne Berntsen ble sendt i garderoben for å kjøle seg ned.

Kampen ebbet så ut og det endte med nok et tap mot gjengen fra Ågotnes. Det gjør at Viking faller til fjerdeplass på tabellen, men det er fortsatt såpass jevnt at det bare er to poeng opp til direkte opprykksplass.

Første mulighet til å reise kjerringa er borte mot Åsane førstkommende søndag.

• Viking - Nest-Sotra 2-3, 18. serierunde i OBOS-ligaen

• Mål av: Alexander Dang (16, 57), Rolf Daniel Vikstøl (26), Sondre Liseth (61), Johhny Furdal (72)

• Sjanser: 8-5

• Hjørnespark: 14-3

• Gule kort: Markus Nakkim, Tord Johnsen Salte, Elmin Nurkic, Erlend Hellevik Larsen, Morten Bjørlo, Egil Selvik

• Røde kort: Rolf Daniel Vikstøl (to gule)