Nok en gang målrikt da Stabæk var på besøk

(Viking - Stabæk 3-3) Det så lovende ut da Veton Berisha satte inn 2-1 tidlig i andre omgang. Men så snudde gjestene og scoret to mål nærmest ut av intet. Like før slutt sørget innbytter Yann-Erik de Lanlay for at det i hvert fall ble poengdeling.

Deilig med folk tilbake

Foran fullere tribuner enn på lenge og i strålende solskinn tok Viking imot et Stabæk-lag med fem strake tap i bagasjen. Inn fra start var Samúel Fridjonsson og Zlatko Tripic kommet, mens Joe Bell måtte se oppgjøret fra sidelinjen grunnet fire gule kort. Yann-Erik de Lanlay var også med i troppen etter å ha vært ute med skade en stund. Og han skulle bli sentral.

Da Kristoffer Løkberg fortsatt er ute med skade, tok Fridjónsson plass sentralt på midten. Tangen og Torsteinbø spilte indreløpere, mens Tripic og Auklend tok seg av kantene. Toppscorer Berisha var som vanlig på topp. De fem bakerste var de samme som startet forrige kamp.

Seks minutter ut i kampen runget Tripic-sangen inne på SR-Bank Arena, og det var tydelig at publikum var fornøyde med å være tilbake. Volumet ble skrudd til elleve ved hver minste duell, situasjon og mulighet. Noe som var helt nydelig!

Foruten den deilige stemningen på tribunen blant de tre tusen tilstede og et gult kort til Henrik Heggheim, var det ikke altfor mye å rapportere om de første ti minuttene. Men da vi rundet kvarteret, begynte det så smått å skje ting.

Zlatko Tripic ble lagt i bakken ute på venstresiden og fikk frispark. Det tok han selv og slo knallhardt inn. Viljar Vevatne fikk hodet på ballen og stusset videre, rett i tverrliggeren. Ballen gikk så ut i feltet hvor Sondre Auklend klemte til, men traff en Stabæk-spiller. Også Samúel Fridjónsson fikk teste skuddfoten i samme angrep, men også hans forsøk ble blokkert av en forsvarsspiller.

Havnet under igjen

Stabæk  kompakte og satset på kontringer, og var også farlige de gangene de fikk kommet seg i nærheten av Austbøs mål. Det fikk Viking smertelig erfare da 16 år gamle Antonio Nusa fullførte en kontring og smalt inn 1-0 i Austbøs nærmeste hjørne etter 25 minutter.

Dette var femte kampen på rad motstander scoret først i.

Men det skulle ikke ta lang tid før vi var like langt igjen. Fem minutter etter at Stabæk tok ledelsen, handset Jeppe Moe inne i gjestenes sekstenmeter og dommer pekte på ellevemetersmerket.

Veton Berisha tok fart og hamret ballen i mål. Hans sjette scoring for sesong. Dermed sto det 1-1 på SR-Bank Arena.

Samme mann fikk en god mulighet like før pause. Men skuddet fra 16 meter gikk like over mål.

Pangåpning!

Like etter pause skulle han dermed lykkes. Stabæk hadde hjørnespark, Viking vant ballen og kontret. Sondre Auklend spilte til Harald Nilsen Tangen som elegant åpnet gjestenes forsvar og serverte Veton Berisha. Han var iskald og satte sitt andre for dagen. Dermed 2-1 kun tre minutter ut i andre omgang.

Veton Berisha scoret sitt sjette og syvende mål for sesongen onsdag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking hadde virkelig bestemt seg for å gå i strupen på Stabæk etter pause. Gjestene fikk knapt rom til å puste. Berisha og co. pustet dem i nakken konstant, og noen minutter etter 2-1 lå ballen i mål bak Stabæks keeper igjen.

Dessverre ble det blåst for angrep på keeper, etter at Berisha var litt for tett på Marcus Sandberg.

Det var kun Viking det dreide seg om i starten av andre omgang, og Berisha hadde ne god mulighet til å sette sitt tredje, men måtte headingen gå like til side for mål. Så scoret Stabæk ut av ingenting.

Snudde igjen

Herman Geelmuyden kom inn i det 60. spilleminutt. Et halvt minutt senere satte han inn 2-2 etter en god Stabæk-kontring.

Og det skulle bli verre.

Fem minutter etter utligningen satte Antonio Nusa inn 3-2 til gjestene. Så var kampen snudd igjen.

Men det var ikke over der. I fjor endte det 3-3 da lagene møttes i Stavanger. Syv minutter før full tid sto det nettopp 3-3 på resultattavla også i kveld.

Yann-Erik de Lanlay hadde kommet inn i det 72. minutt. Ti minutter senere skjøt han fra 16 meter og så ballen suse inn i nettet bak Stabæks keeper. 3-3!

Flere scoringer ble det ikke. Nå venter Bodø/Glimt borte førstkommende søndag.

Yann-Erik de Lanlay feirer etter å ha satt inn 3-3 Foto: Carina Johansen / NTB

10. serierunde, Eliteserien
Onsdag 30. juni kl. 18.00, SR-Bank Arena
Viking - Stabæk 3-3 (1-1)

Viking:  Iven Austbø – Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl (Shayne Pattynama fra 72') – Harald Nilsen Tangen, Samúel Fridjónsson, Fredrik Torsteinbø (Yann-Erik de Lanlay fra 72') – Sondre Auklend (Kevin Kabran fra 72'), Veton Berisha (K), Zlatko Tripic (Tommy Høiland fra 79')

Benk: Arild Østbø, Trym Ur, Tommy Høiland, Herman Haugen, Simen Kvia-Egeskog, Yann-Erik de Lanlay, Shayne Pattynama, Kevin Kabran, Runar Hove

Stabæk: Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Simen Wangberg (K), Nicolas Pigantel Jenssen, Jeppe Moe – Kristian Torgersen, Sammy Skytte (Kaloyan Kalinov Kostadinov fra 60'), Markus   Solbakken – Kornelius Normann Hansen (Herman Geelmuyden fra 60'), Oliver Edvardsen (Fitim Azemi fra 80'), Antonio Nusa (Yaw Amankwah fra 86')

Benk: Jonas Brauti, Yaw Amankwah, Olav Lilleøren Veum, Herman Geelmuyden, Kaloyan Kalinov Kostadinov, Tortol Lumanza, Fitim Azemi, Kosuke Kinoshita

Mål av: 0-1 Antonio Nusa (26'), 1-1 Veton Berisha (str. 30'), 2-1 Veton Berisha (48'), 2-2 Herman Geelmuyden (61'), 2-3 Antonio Nusa (67'), 3-3 Yann-Erik de Lanlay (83')