Niklas Sandberg forlater klubben

Sandberg selges til Eliteserie-klubb.

Annonse:

Viking og Sarpsborg 08 har kommet til enighet om en overgang for Niklas Sandberg.

28-åringen fra Lura forlater dermed Viking med umiddelbar virkning etter å ha signert en kontrakt med Eliteserie-klubben tirsdag.

Sandberg kom til klubben fra Haugesund før 2022-sesongen, og har siden den gang spilt 50 kamper for Viking.

Denne sesongen har for det meste resultert i innhopp, men Sandberg har likevel scoret fire mål. Aller best huskes nok overtidsmålet mot Vålerenga på Intility som sikret 2-1-seier på Østlandet.

– Jeg elsker Viking, men det har ikke blitt helt slik jeg hadde håpet. Sånn er det i fotballen, det handler om timing og litt ulike ting som gjør at det ikke har lyktes. Jeg har fått spille i Viking som var min store drøm, det tar jeg med meg, men jeg må også tenke på meg selv og min egen karriere.

– Det er trist, men også riktig hvis jeg tenker fra et Viking-perspektiv. Det er et nytt kapittel som kommer, som er veldig spennende og jeg ser fram til. Akkurat nå er det litt trist, men sånn er det. Etter samtaler med trenerne var dette den rette avgjørelsen, sier Niklas Sandberg.

DSC07445 (1).jpg
Niklas Sandberg har spilt sin siste Viking-kamp i denne omgang. Foto: Alexander Larsen

Takker for støtten

28-åringen svarer følgende på spørsmål om hva han sitter igjen med etter tiden i Viking: 

– Jeg blir emosjonell når jeg snakker om det, men først og fremst mange gode venner. Men selvfølgelig også Europa-kampene i fjor og kampen på Intility i år.

– Jeg er heldig som har fått spille i Viking og ønsker klubben lykke til videre. Jeg ønsker lagkompisene mine og klubben alt det beste. Selvfølgelig må jeg også si noen ord til supporterne og Felt O også. De har støttet meg og hatt troen på meg selv om det ikke har gått så bra som jeg hadde håpet. Jeg setter pris på det, sier Sandberg.

Får skryt

Sportssjef Erik Nevland sier følgende om overgangen: 

– Niklas har ikke spilt så mye hos oss, så for han er det bra at det har kommet en klubb som ønsker å gi ham mer spilletid. Det er synd han ikke har klart å spille seg til en fast plass, noe som var planen og intensjonen da han kom. Men i hans alder handler det om mest mulig spilletid, sier han.

– Niklas er en veldig fin gutt som vi har hatt glede av å ha i Viking i den perioden han har vært her. Det er bare positive ting å si om han, legger han til.

Viking ønsker å takke Niklas for tiden i klubben og ønsker ham lykke til videre. 

Annonse fra Eliteserien: