Nest best i NM og landslagsuttatt

Det har vært noen gode dager for klubbens eSportspiller Chris-André Skogland.

Annonse:

Tidligere i år opprettet Viking sitt eget e-sportlag, og kastet seg med det på bølgen som herjer verden over.

– E-Sport er den raskest voksende publikumssporten i verden, og det ønsker også vi å bli en del av. Flere av eliteserieklubbene har en økende satsing, og det blir vi i Viking med på fremover, sa leder for privatmarked i Viking, Eirik Bjørnø, om klubbens nye satsing da den ble offentliggjort.

Klubben signerte to av landets beste FIFA-spillere, Chris-André Skogland og Henrik Bjørøen, og i april startet første sesong av eSerien – Eliteserien for norske eFotballag.

Etter en god start, endte det dessverre med at laget ikke kom seg videre til sluttspillet.

– Det er jo kjedelig at vi ikke skal være med. Men det kommer alltids en ny sesong, og vi skal være mye bedre til det, sa Chris-André Skogland etter at den siste kampen i gruppespillet var unnagjort.

Og det kan virke som at tiden i mellom sesongene har blitt brukt godt.

Enda en Viking i NM-finale

For lørdag deltok haugesunderen i NM, hvor han kom seg helt til finalen.

– Det er utrolig deilig. Målet var å komme videre fra gruppespillet og nå står jeg her i finalen. Det kunne ikke vært bedre, sa Skogland til TV2.

Også Henrik Bjørøen deltok. Han kom seg til en 8-delsfinale.

48 spillere fra hele landet konkurrerte lørdag om NM-tittelen og en landslagsplass. Mesterskapet ble spilt på FIFA Ultimate Team med åpne kontoer fra EA Sports, som vil si at samtlige utøvere hadde tilgang de til de samme spillerne i spillet.

Chris-André slo den regjerende norgesmesteren i semifinalen. I finalen ventet Vålerenga/Nordavind-spiller Magnus Myrhaug Kristiansen, som var med og ble seriemester for klubben sin i første sesong av eSerien.

Finalen ble spilt over tre kamper, hvor Myrhaug Kristiansen vant den første og Skogland den andre kampen. I den tredje sto det uavgjort 2-2 da noen tekniske problemer oppsto. Det ble dermed spilt én omgang til for å avgjøre det hele, og der vant Myrhaug Kristiansen.

TV2s eFotballkspert, Johan Færaas, lot seg imponere av Skogland i finalen.

– Han overrasket stort. Viking-spilleren har alltid hatt et stort toppnivå, men har slitt litt med å bevise det på turneringer. Nå viser det seg at han er en showman. Det er egentlig to vinnere her i dag, sa Færaas til TV2.no etter finalen.

Tatt ut til landskamp

Mandag ble det også klart at Chris-André er tatt ut på landslaget, som møter Frankrike tirsdag.

– Det var et skyhøyt nivå på årets NM i eFotball, og det var ingen lett oppgave å plukke ut troppen denne gangen. Det er mange som banker på døra, og det er veldig godt å se. Vi ønsker å bygge videre på forrige samling, samtidig som vi gir Chris-Andre en ny sjanse, sier Mats Theie Bretvik, ansvarlig for eFotball i NFF til efotball.no.

Landskampen spilles best av fem, og vises på TV 2 Zebra. Første kamp starter klokken 18.30.

Andre sesong av Altibox eSerien er også i gang. Her møter Viking lagene til Nest-Sotra, Ranheim og Kongsvinger. Første kamp for våre gutter går 28. november, og alt kan ses gratis på Dplay.

DAnf3H_6CLw
Chris-André Skogland og Henrik Bjørøen er snart klare for å representere klubben i sesong to av eSerien . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: