Nå lukter det medalje

(KBK - Viking 2-3) De så lenge ut til å gå mot et surt tap i Kristiansund. Men like før slutt slapp guttene magien løs. Og nå kan bronsen sikres neste søndag! Sølvet er faktisk heller ikke utenfor rekkevidde.

Marerittstart

Viljar Vevatne, Sebastian Sebulonsen og Harald Nilsen Tangen var tilbake i startoppstillingen. Vevatne på venstrebacken, for Rolf Daniel Vikstøl som sonet karantene. Mens Nilsen Tangen kom inn for Tripic som dessverre mister resten av sesongen grunnet skade. I utgangspunktet var det Yann-Erik de Lanlay som skulle spille for Tripic, men "Yanni" ble erstattet av Nilsen Tangen like før avspark. Sebulonsen erstattet Fridjónsson som indreløper.

Tre endringer i startoppstillingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Ved seier kunne Viking legge til rette for å sikre bronsen i sesongens siste hjemmekamp, mot Odd om en uke. Kristiansund måtte på sin side vinne for å i det hele tatt fortsatt ha håp om medalje.

På et nymåket Kristiansund stadion, i minus tre grader, sparket Viking i gang oppgjøret. Knappe fire minutter senere sto det 1-0 til hjemmelaget.

Viking spilte noe vågalt rundt egen boks, og Kristiansund snappet opp en pasning fra Gianni Stensness like utenfor sekstenmeteren. Ballen havnet så inn til Bendik Bye som enkelt kun sette den i mål.

Patrik Gunnarsson fortviler etter 0-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Slo tilbake

Til tross for en tidlig scoring imot, var Viking så absolutt med i kampen og så på ingen måte slagne ut. De for anledningen hvitkledde Viking-spillerne hadde ballen mye, og forsøkte gang på gang å komme seg inn i vertenes boks. Men Kristiansund sto godt imot, og forsøkene endte for det meste opp i skudd som Sean McDermott i Kristiansund-målet hadde grei kontroll på.

Det var likevel Viking som hadde initiativet i kampen, og etter en halvtime slo Veton Berisha på tvers inne i Kristiansund-boksen etter et fint angrep, men dessverre rakk ingen av hans lagkamerater frem tidsnok til å sette ballen i mål.

Hjemmelaget var mest opptatt av å bryte opp spillet og dra ute tid. McDermott fikk gult kort for å hale ut tiden allerede etter en halvtime.

Fem minutter før pause kom den fortjente utligningen. Kristoffer Løkberg fikk ballen inne i boks, dro av en skuddfinte før han skjøt via en Kristiansund-spiller, noe som satte keeper ut av spill, og i mål.

Her setter Kristoffer Løkberg inn utligningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Var nære ledelsen – fikk mål imot

I pausen fortalte Bjarte Lunde Aarsheim guttene sine at de bare var å fortsette i samme spor som før hvilen. Samtidig måtte man være obs på kontringer imot, noe hjemmelaget var skumle på.

Og det var nettopp det Viking gjorde. Fortsatte å male på, tålmodig, og vant også ballen tilbake før det ble farlig de gangene man fikk brudd på seg.

Men som i 1. omgang ble det ikke for mange sjanser ut av ballinnehavet. Det ble dog mange hjørnespark. Og da vi nærmet oss timen spilt på Kristiansund stadion, steg Sondre Bjørshol til værs på et av Joe Bells mange hjørnespark, men headingen fra høyrebacken gikk over.

Bare minuttet etterpå var Bjørshol frempå igjen. Denne gang fikk han ballen fra Sebulonsen og befant seg i en kjempeposisjon, men avslutningen fra kloss hold ble avverget av McDermott som slo til enda et hjørnespark.

Da Viking ikke greide å omsette sine sjanser til mål, tok i stedet hjemmelaget ledelsen. Torgil Gjertsen fikk drømmetreff fra like utenfor sekstenmeteren, og limte ballen opp i krysset – utagbart for Patrik Gunnarsson.

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen fikk litt å tenke på da KBK tok ledelsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Drama

Etter 2-1-scoringen slet Viking med å komme inn i kampen igjen, og hjemmelaget tok mer og mer over. Så fikk Viking straffe!

Kristiansund handset i egen boks, og dommer Hagenes pekte på ellevemetersmerket. Veton Berisha takket og bukket, og hamret inn sitt 21. seriemål for sesongen.

Nr. 21. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

På overtid ble det svært dramatisk. Først vartet Patrik Gunnarsson med en enorm redning da Bendik Bye fikk heade fra fem meter. Islendingen strakk seg og fikk slått over, da alle trodde ballen skulle havne i mål.

Så kontret Viking ikke lenge etter. Innbytter Simen Kvia-Egeskog vendte opp med ballen i beina midt i banen, løftet blikket og slo ut til Bjørshol på høyresiden. Han løp, løp og løp, før han banket ballen i mål fra en nesten umulig vinkel. Strålende gjort av høyrebacken – hans aller første seriemål for klubben! Og med det var kampen snudd.

Men dramatikken var ikke over. Enda lengre inn i overtiden fikk David Brekalo rødt kort for å ha dyttet ned Patrik Gunnarsson – sin egen keeper! Her snakker vi nok overtenning de luxe, men slikt skal IKKE skje. Aldri!

Viking fikk uansett med seg alle tre poengene, og har nå alt i egne hender med tanke på bronsen. Til og med sølvet er innen rekkevidde. Neste søndag kommer Odd på besøk til SR-Bank Arena, til sesongens siste hjemmekamp. Da håper vi å se deg og 15 000 andre på Stadion. Billetter finner du her.

28. serierunde, Eliteserien
Søndag 28. november kl. 17.00, Kristiansund stadion
Kristiansund - Viking 2-3 (1-0)

Viking: Patrik Gunnarsson –  Sondre Bjørshol, Gianni Stensness, David Brekalo, Viljar Vevatne – Sebastian Sebulonsen, Joe Bell, Kristoffer Løkberg – Harald Nilsen Tangen, Veton Berisha (K), Kevin Karbran (Shayne Pattynama fra 75')

Benk: Arild Østbø, Sebastian Sørlie Henriksen, Shayne Pattynama, Kristoffer Forgaard Paulsen, Simen Kvia-Egeskog, Heine Åsen Larsen, Yann-Erik de Lanlay, Tommy Høiland

Kristiansund: Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly (K), Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak (Erlend Sivertsen fra 62') – Jesper Isaksen, Amidou Diop (Pål Erik Ulvestad fra 62') – Torgil Gjertsen, Liridon Kalludra (Brynjólfur Willumsson fra 84'), Agon Mucolli (Moses Mawa fra 62') – Bendik Bye

Benk: Serigne Mor Mbaye, Erlend Sivertsen, Max Normann Williamsen, Amin Askar, Oskar Sivertsen, Pål Erik Ulvestad, Brynjólfur Willumsson, Lagos Kunga, Moses Mawa

Mål av: 1-0 Bendik Bye (4'), 1-1 Kristoffer Løkberg (41'), 2-1 Torgil Gjertsen (66'), 2-2 Veton Berisha (str. 88'), 2-3 Sondre Bjørshol (90')