Mitt innlegg

Mesterlære: – Dagens back må være blodtrent

I denne episoden av Fotballøftet: Mesterlære er Thomas Pereira, Trond Erik Bertelsen og Svein Fjælberg på besøk. De deler sine tanker og erfaringer knyttet til backrollen. Vi er innom temaer som backrollens utvikling og mentalitet, i tillegg deler Thomas litt fra sin tid som spiller under Roy Hodgson.

Annonse:

Fotballøftet: Mesterlære er en faglig vinklet podcast hvor vi får lære av de som har stått eller fremdeles står i det selv. Her vil gjestene dele av sine erfaringer og sin kompetanse, og gå dybden på rollen de spilte.

Denne uken satte Bård Finnesand, som er spiller- og trenerutvikler i klubben, seg ned med de tidligere Viking-spillerne Thomas Pereira, Trond Erik Bertelsen og Svein Fjælberg for å snakke om backrollen.

Erfaring fra fem tiår

Det var nok en gang en rutinert trio som gjestet akademiets ferske podcast. Thomas Pereira spilte i klubben fra 1997 til 2009, fikk med seg cupgull i 2001 og mange flotte europacupkvelder. Han er i dag hovedtrener for Vikings rekruttlag.

Trond Erik Bertelsen spilte i Viking fra 2008 til 2014. I dag er han involvert i fotballen på Bogafjell i Sandnes.

Svein Fjælberg var Viking-spiller fra 1979 til 1990. Han fikk med seg serie- og cupgull, og er å regne som en av klubbens aller største forsvarsspillere gjennom tidene. Etter spillerkarrieren har han blant annet vært assistenttrener for A-laget, og i dag har han ansvar for Vikings gatelag og er medtrener for G16-laget.

Samtlige har også A-landskamper.

I denne episodene får du blant annet høre om hvordan de tidligere spillerne tenkte på banen, om hvilke måter ulike kampsituasjoner skal angripes, hva som kreves av en back i dag kontra da de selv var aktive, i tillegg til noen anekdoter fra sine innholdsrike karrierer.

De forteller også om hvordan og hvorfor de ble nettopp backer, og om hvor viktig det er å trene riktig.

Podcasten hører du i Spotify (den vil etter hvert dukke opp i iTunes)

Husk å klikk "Follow", slik at du holder deg oppdatert på når nye episoder legges ut.

Fotballøftet og denne podcasten er gjort mulig av Sport 1, Lyse, Rosenberg Worley, Kaefer Energy, Diadora, Pizzabakeren og BDO.

Annonse fra Eliteserien: