Meling forlenger med flere år

Kvinnelagets trener Magnus Meling har signert kontraktsforlengelse.

Annonse:

Viking kan med glede presentere at Magnus Meling har forlenget sin kontrakt som hovedtrener for vårt damelag.

35-åringen fra Ålgård hadde opprinnelig kontrakt ut inneværende år, men har nå forlenget ut 2026.

Meling kom til klubben før forrige sesong og var en av hovedgrunnene til at det historiske opprykket til 1. divisjon endelig ble et faktum i 2023.

Vil skape og realisere drømmer

Han ble Vikings første fulltidsansatte trener på kvinnesiden da han signerte, og har sørget for stor utvikling hos både enkeltspillere og laget siden han overtok rollen etter Helge Aune før forrige sesong.

Han sier det var et enkelt valg å forlenge avtalen med klubben.

– Da jeg fikk høre de videre planene om hvordan klubben ønsker å legge forholdene til rette for de som er her, men og i fremtiden bygge troppen enda sterkere, var jeg ikke i tvil om å forlenge avtalen da jeg fikk muligheten, sier Meling.

– Jeg har fulgt Viking siden jeg var liten og har blått blod i årene. De beste fotballminnene jeg har fra jeg var liten, var å dra og se Viking på Stavanger Stadion. Det er barndomsminner som sitter i ennå. De minnene og de drømmene det ga, ønsker jeg å gi videre til de som spiller her i dag, men også framtidens spillere, understreker han.

– Stor tro på at han kan lede Viking til Toppserien

Sportslig leder Christer Corneliussen er meget fornøyd med å ha med Meling videre.

– Vi er svært glade for at Mangus har signert ut 2026. Det gir oss kontinuitet og vi kan fortsette den gode utviklingen vi ser klubben og A-laget har hatt under hans ledelse, sier Corneliussen.

– Magnus er en systematisk og grundig fagmann. Han ser enkeltspilleren og er en moderne leder. Vi har stor tro på at han er riktig mann til å føre Viking opp i Toppserien, utdyper vår sportslige leder.

DSC07208.jpg
Sportslig leder Christer Corneliussen er glad for å ha med Meling på laget videre. Foto: Alexander Larsen

– Enkelt valg for klubben

Daglig leder Eirik Bjørnø er også svært glad for forlengelsen.

– Magnus har imponert oss stort etter at han kom til klubben for ett år siden. Han har vært med å heve kvaliteten og nivået på A-laget, men også kvinnesatsingen i klubben generelt. Både væremåten hans og den fotballfaglige kompetansen gjør at det var et enkelt valg for klubben å knytte til oss Magnus sin kompetanse de neste årene, sier Bjørnø.

DSC06039.jpg
Daglig leder Eirik Bjørnø sammen med Magnus Meling etter kontraktsforlengelsen. Foto: Alexander Larsen

– Det var naturlig å tenke langsiktig i denne avtalen, for vi er trygge på at han er den rette mannen for dette prosjektet og den rette til å lede oss opp i Toppserien, understreker Bjørnø.

Annonse fra Eliteserien: