Månedens trener og spiller til Viking

Viking er stolte over at de gode prestasjonene den siste tiden blir lagt merke til.

Annonse:

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim er kåret til månedens trenere i Eliteserien i juli etter å ha vunnet fem av fem kamper i Eliteserien den måneden.

Vålerenga, Haugesund, Stabæk, Aalesund og Brann ble slått i løpet av perioden - og litt lenger ned i saken kan du lese juryens begrunnelse.

Ikke nok med det er Zlatko Tripic kåret til månedens spiller i juli, der det ifølge juryen var hard kamp om plassene - fra våre mørkeblå.

«I juli måned har det vært vanskelig for juryen å kåre den aller beste spilleren i Eliteserien. Det var faktisk flere kandidater som har levert på et skyhøyt nivå. Det spesielle er imidlertid at alle kandidatene var fra samme klubb.», står det i begrunnelsen.

– Imponerende

Det var daglig leder Eirik Bjørnø som overrasket laget i forkant av torsdagens trening, der han leste opp juryens begrunnelser og delte ut prisene.

– Det er alltid gøy når våre ansatte presterer på et høyt nivå som gjør at de blir anerkjent. Det er en veldig fin, men veldig liten del av det store bildet. Det er kjekt for Morten og Bjarte å få den anerkjennelsen de fortjener etter juli. Så tror jeg de først og fremst har fokus på Stabæk-kampen på søndag, og det har resten av klubben også, sier han.

Han skryter også av månedens spiller, Zlatko Tripic.

– Det Zlatko har gjort som både spiller og kaptein i år er imponerende. At han får en vel fortjent klapp på skuldra for det, tror jeg både han og lagkameratene setter pris på. Jeg tror han er mer sulten enn noen gang på mer suksess kontra sånne priser, men det er likevel ufattelig kjekt for oss som klubb å få disse anerkjennelsene etter en veldig god måned, sier Bjørnø.

DSC06730.jpg
Zlatko Tripic fikk fortjent applaus da han mottok prisen som månedens spiller. Foto: Alexander Larsen

At prisen ifølge juryen sto mellom Viking-spillere er også et tydelig tegn på gode prestasjoner.

– Det viser at det er mange som har prestert godt. Jeg tror denne prisen kunne gått til mange hos oss, for det har vært mange som har prestert veldig godt. Det viser at det er en prestasjonsgruppe som er jevn og pusher hverandre. Det er utrolig stas. Så har vi fokuset fremover fra nå av, sier han.

Juryens begrunnelser

Her kan du lese juryens fulle begrunnelser: 

«10-2 i målforskjell og en mørkeblå horde på tribunene under hver kamp - hjemme som borte - gjør at Viking nevnes stadig hyppigere som en reell gullkandidat denne sesongen. Trenerduoen har skapt en vinnerkultur og en go i laget som vi må flere tiår tilbake for å huske fra siddisene. Juryen har som alle andre latt seg begeistre av dette Viking-lagets prestasjoner, og har kåret Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim til Altibox månedens trenere i Eliteserien for juli.»

«De mørkeblå har feid all motstand av banen, og har hatt matchvinnere i begge ender. Et valg måtte imidlertid tas, og valget falt på ledestjernen, kapteinen og klubbikonet med nummer 10 på ryggen. Med 3 mål og 3 assist i juli har han vært direkte avgjørende for poengfangsten, i tillegg til at han personifiserer fandenivolskheten dette laget går til verks med. Vi gratulerer Zlatko Tripic som Norsk Tippings månedens spiller i Eliteserien for juli.»

Annonse fra Eliteserien: