Løkberg-magi ga tre poeng

(Strømsgodset - Viking 0-1) Det ble en fullt fortjent seier i Drammen søndag kveld. En nydelig Løkberg-scoring, årets første smultring og tre nye poeng i medaljejakten blir med hjem. Lørdag fyller vi opp SR-Bank Arena når Lillestrøm kommer på besøk!

Annonse:

– Vi gjør kampen mer spennende enn vi trenger. Har tre i stengene og følte gjerne vi skulle hatt et straffe og to også, sa Viking-trener Morten Jensen etter kampen og fulgte opp med:

– Kanskje årets viktigste seier.

Foran hundrevis av Viking-supportere var det en Kristoffer Løkberg-scoring i 1. omgang som skulle til for å sikre tre poeng i Drammen søndag. Men som Jensen var inne på gjorde laget det mer spennende enn det burde vært.

Etter en 1. omgang hvor verken Kristoffer Løkberg eller Morten Jensen var fornøyde, tok de full kontroll på Marienlyst etter hvilen, og det haglet med stolpetreff og store sjanser i favør Viking utover i 2. omgangen.

Dessverre greide verken Rolf Daniel Vikstøl, Veton Berisha eller Sebastian Sebulonsen å få ballen i mål. Og med tanke på at Viking slipper inn i hver eneste kamp, ville ikke nervene slippe taket.

– Selv om vi føler vi har god kontroll, blir det en slags desperasjon de siste ti minuttene uansett hva slags fotballkamp det er. Irriterende at vi ikke dreper kampen tidligere, men første gang vi holder nullen i år – det smaker sinnsykt deilig, sa en meget fornøyd Kristoffer Løkberg til Eurosport.

– Godset skaper vel nesten ingenting i 2. omgang. Vi styrer kampen både med og uten ball, og er farlige på kontringen. Men vi skulle gjerne vært enda giftigere og punktert kampen, påpekte Jensen, som skrøt av støtten og håper på fulle tribuner når Viking tar imot Lillestrøm på lørdag.

– Den fansen vår er ganske unik, slo Viking-trenere fast.

Viking står nå med 38 poeng, og ligger på 4. plass – i hvert fall til Rosenborg har spilt sin kamp senere i kveld.

Kristoffer Løkberg satte fyr på bortefeltet med sin 1-0-scoring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Masse selvtillit

Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim gjorde kun ett bytte i startoppstillingen. Arild Østbø kom inn for Patrik Gunnarsson som ble utvist i 2-1-seieren over Sandefjord.

Vertene gjorde fem endringer fra sist og måtte blant annet klare seg uten sine to stoppere Gustav Valsvik og Ari Leifsson som begge sonet karantene. Men med syv seire og kun ett tap på hjemmebane i år, var det nok ingenting i veien med selvtilliten til drammenserne.

Selvtillit var det også nok av i Viking-leiren.

– Vi skal gå rett i strupen på dem. Vi har masse selvtillit og skal spille som om det er en hjemmekamp, sa Morten Jensen før avspark.

Landslagsspiss Veton Berisha hadde også tro på tre poeng.

– Det skal bli tøft for dem å møte oss, sa han til Eurosport.

Før avspark ble det holdt ett minutts stillhet for tragedien som rammet Kongsberg tidligere i uken.💙

Markering før avspark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Løkberg-magi

Kampen tok av som fyrverkeri rett fra avspark og begge lagene gikk ut i hundre for å angripe. Strømsgodset fikk den første muligheten da Herman Stengel fikk sendt av gårde et skudd inne i boksen, men Rolf Daniel Vikstøl var på plass og avverget.

Zlatko Tripic fikk Vikings første mulighet da han prøvde å plassere et skudd opp i vinkelen. Men lyngdølens forsøk havnet et godt stykke utenfor. Kvarteret ut i oppgjøret kom Veton Berisha på skuddhold.

Berisha fikk ballen fra Løkberg med seg inn i boks og skjøt langs bakken fra skrått hold. Keeper Viljar Myhra var kjapt nede og fikk fingertuppene på ballen slik at den gikk ut til hjørnespark. En stor sjanse!

Kampen fortsatte i godt tempo. Det var jevnt, og begge lag hadde sine halvsjanser. Da klokken tikket mot 30 minutter viste Kristoffer Løkberg vei.

Joe Bell vant ballen ute på høyresiden og sendte den videre til Løkberg. Han tok den med seg på magisk vis og spilte like så greit seg selv alene med keeper. Der var trønderen nådeløs og la ballen rolig i mål før han løp foran de mange hundre Viking-supporterne som var på plass i Drammen og feiret med dem.

– Jeg så det var mye rom der. Men den treffer jo en blanding av legg, kne og lår, så litt flyt var det, sa Løkberg til Eurosport om scoringen.

Kristoffer Løkberg feiret med fansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Viking tok kontroll over kampen etter ledermålet, og fem minutter før pause fikk Tripic muligheten til å doble. Nok en gang kom han skjærende inn fra venstre, men denne gang prøvde han å bøye ballen inn lavt. Dessverre fikk midtstopper Niklas Gunnarsson foten på og ballen gikk ut til hjørnespark.

Stolpe, tverrligger, tverrligger

Til tross for 1-0-ledelsen etter 1. omgang, var verken Kristoffer Løkberg eller Morten Jensen fornøyde med det som ble vist før pause. Begge mente laget var for dårlige med ball, noe som måtte bli bedre.

Og det kunne fort ha blitt en drømmestart på omgangen. Bare minutter etter at lagene hadde kommet på banen igjen. havnet et langt kast ned i beina på Rolf Daniel Vikstøl, som plutselig befant seg alene gjennom.

Vikstøl gjorde det han skulle og la ballen til side for keeper, men den traff stolpen og gikk ut. Og nå skulle det virkelig smelle rundt ørene til Viljar Myhra.

Like etter Vikstøls forsøk, la Tripic inn foran mål. Der kom Berisha og en midtstopper stupende inn. Strømsgodset-spilleren traff ballen og den føyk i tverrliggeren og ut.

Så var det Sebastian Sebulonsens tur. Han gikk for skudd fra skrått hold, og IGJEN gikk ballen i tverrliggeren.

Kontrollerte inn

Viking var absolutt bedre med ball etter pause. Og skapte mye mer enn før hvilen. Veton Berisha jaktet sin 16. scoring for sesongen og fikk en fet mulighet i det 64. minutt etter et innlegg fra Tripic. Like etter var Berisha tilrettelegger da de Lanlay avsluttet like over mål.

Det var ingen tvil om hvem som hadde overtaket, men det virket nesten umulig å få ballen i mål for Viking-spillerne. Og med det i bakhodet at laget alltid slipper inn, var det nok ingen som følte seg rolig med tanke på tre poeng.

Og Strømsgodset fikk sine muligheter, den største ved Vilsvik. Men en god Arild Østbø tok seg av det som kom, og sørget for sesongens første seriekamp uten baklengsmål.

Førstkommende lørdag klokken 16 er det duket for ny hjemmekamp. Da kommer Lillestrøm på besøk, og vi inviterer til ny fest. Billetter til den kampen sikrer du deg her.