Lekven tar farvel

Hun har vært en helt sentral spiller og viktig brikke siden hun meldte overgang fra Sandviken i 2021. Men denne helgen spiller Sanne Lekven sin siste hjemmekamp i mørkeblått.

Annonse:

– Dette har ikke vært et enkelt valg å ta. Det er vanskelig å snakke om, men jeg føler jeg har tatt det beste valget for min del. Det er veldig vemodig å forlate Viking, og jeg kommer til å savne det veldig masse. 

Etter tre år i Stavanger og Viking er Sanne Lekvens tid i klubben over for denne gang.

Kantspilleren fra Stord kommer ikke til å forlenge kontrakten som utløper 30. juni, noe som betyr at bare tre kamper gjenstår før hennes tid i mørkeblått er over. Helgens hjemmekamp mot Haugesund blir dermed hennes siste på SR-Bank Arena.

Startet med et smell

Kantspilleren har fra dag én vært en sentral spiller for klubben. I hennes debut hjemme mot Haugar august 2021 brukte hun bare sju minutter på å score sitt første mål i Viking-drakt.

Siden har hun ikke sett seg tilbake og scoret 34 mål på 74 kamper, i tillegg til en haug av målgivende og gode prestasjoner. Hun har bidratt sterkt til at Viking i dag befinner seg i 1. divisjon etter forrige sesongs opprykk.

– Jeg har vokst utrolig mye på disse tre årene, både som person og som spiller. Jeg har blitt ferdig med en utdanning, fått spille på et bra lag og være med på et opprykk til 1. divisjon. Jeg er veldig takknemlig, sier hun.

– For alltid mørkeblå

Hun trekker fram cupkampen mot Avaldsnes i 2022 som et av de store høydepunktene, da hun 20 år gammel herjet mot motstand fra øverste nivå og tiltrakk seg interesse fra Toppserien. I tillegg nevner hun naturlig nok fjorårets etterlengtede opprykk.

– Jeg kommer fortsatt til å følge masse med og heie fra sidelinjen. Tiden i klubben har gitt meg veldig mange gode minner og opplevelser, og jeg ville ikke ha byttet det ut mot noe. Jeg setter veldig pris på disse tre årene, og jeg kommer for alltid til å være litt mørkeblå, sier Lekven.

– Da vi først rykket opp på mitt tredje forsøk, var det ekstra deilig med tanke på hvor lenge vi har prøvd. Jeg er veldig glad for at vi klarte det og at jeg fikk være med på det, tilføyer hun.

Vi i Viking ønsker å takke Sanne for bidrag og minner - og oppfordrer alle våre supportere til å gi henne en skikkelig avskjed når Haugesund er motstander lørdag klokken 15 på SR-Bank Arena.

Annonse fra Eliteserien: