Kvia-Egeskog med nydelig scoring i storseier

(Viking 2 - Åkra 5-1) Simen Kvia-Egeskog vartet opp med et fantastisk mål da rekruttlaget var i scoringshumør torsdag kveld. Se alle høydepunktene her.

Viking 2 tok imot et Karmøy-lag som lå under nedrykksstreken og var på desperat jakt etter poeng. Med seier ville Åkra ha klatret over streken, forbi Hinna og opp i ryggen på Vidar og Viking 2. Mens rekruttene ville så godt som sikre seg spill i 3. divisjon neste år med tre poeng.

Gjestene fikk seg et par gode muligheter i 1. omgang og kunne fort ha tatt ledelsen. Preben Christensen Fauskanger, som står med imponerende 59 mål på 46 kamper for Åkra, kunne fint ha fått sin 60. scoring med litt mer presisjon. I stedet viste Simen Kvia-Egeskog seg fem i motsatt ende.

Ti minutter før pause driblet 18-åringen seg forbi en skog av Åkra-spillere og satte ballen iskaldt langs bakken og i mål. 1-0 ble også pauseresultatet.

Åkra gikk omtrent fra avspark og i angrep etter hvilen. Fauskanger, som hadde skapt en masse trøbbel for Viking-forsvaret i 1. omgang, fortsatte der han slapp og ble felt i sekstenmeteren kun minuttet ut i omgangen. Straffe, mente dommeren.

Jakob Rasmussen sendte Jeppe Cassim til høyre og ballen til venstre fra ellevemetersmerket. Dermed 1-1.

Det tok ikke mer enn et kvarter før dommer delte ut et nytt straffespark. Denne gang til Viking. Tommy Høiland banket inn sitt 6. mål for sesongen. Ikke lenge etter fikk han sitt syvende, og vipps så sto det 3-1.

Ali Memed scoret så to kjappe mål og sørget for at den endte 5-1 på SR-Bank Arena.

Nå gjenstår kun en bortekamp mot Sola og en hjemmekamp mot Donn for rekruttene.

11. serierunde, Norsk Tipping-ligaen avd. 3
Torsdag 14. oktober kl. 18.30, SR-Bank Arena
Viking 2 - Åkra 5-1(1-0)

Viking: Jeppe Cassim – Ole Andreas Leinebø, Sebastian Sørlie Henriksen (K), Mats Gresvik Lunde, Shayne Pattynama (Vetle Haug Espevoll fra 46') – Erik Dalaker (Anders Molund fra 84'), Heine Åsen Larsen (K), Ask Fosse Ekeland – Mai Traore (Ali Memed fra 46'), Tommy Høiland (Eric Kanebog fra 88'), Simen Kvia-Egeskog (Thomas Eiriksson fra 84')

Benk: Peter Hansgaard Vassenden, Anders Molund, Thomas Eiriksson, Ali Memed, Vetle Haug Espevoll, Eric Kanebog

Mål av: 1-0 Simen Kvia-Egeskog (35'), 1-1 Jakob Rasmussen (str. 48'), 2-1 Tommy Høiland (str. 60'), 3-1 Tommy Høiland (65'), 4-1 Ali Memed (72'), 5-1 Ali Memed (76')

Dommer: Amir Ajjour, Våganes FK
Gule kort: Christian Alstad, Jonas Finne (Åkra), Ali Memed