Kvia-Egeskog med ny kontrakt

Simen Kvia-Egeskog var i A-lagstroppen for aller første gang da Viking slo Sarpsborg 08 fredag. Nå har unggutten skrevet under på en ny avtale med klubben.

Annonse:

Tirsdag signerte 18 år gamle Simen Kvia-Egeskog sin første proffkontrakt med Viking. Det nye avtalen strekker seg frem til 2024.

– Dette er et steg mot den store drømmen og jeg er veldig fornøyd nå, sier Simen til Aftenbladet.

Scoret i NM-finale

For de som drar kjensel på Kvia-navnet, så er dette altså barnebarnet til Svein Kvia, som spilte 551 kamper for Viking fra 1965 til 1980 og regnes som en av de aller største spillerne gjennom klubbens historie.

Simen er en del av rekruttlaget, men trener med A-laget og var med i sin første A-lagstropp da Viking slo Sarpsborg 08 2-1 forrige fredag.

– Han er en veldig hardtarbeidende og profesjonell gutt som har stått i det i mange år. Han har noe helt eget, blant annet noen veldig spennende, offensive kvaliteter med ball. Han har gjort sakene sine veldig bra, sier utviklingsleder Mats Ullereng til Aftenbladet.

Tidligere i år var Simen og Sondre Auklend på samling med G18-landslaget. Der fikk han sin debut med flagget på brystet i bortemøtet med Portugal.

I 2019 var han med Vikings G16-lag som spilte seg helt frem til NM-finale. Han scoret også i finalen, som dessverre endte med et knepent tap. Samme lag vant den nasjonale serien det året.

Annonse fra Eliteserien: