Kontrakten er signert

Endelig er det offisielt: Zlatko Tripic er tilbake i Viking og har skrevet under på en femårskontrakt.

Annonse:

Foto: Carina Johansen / NTB

Endelig!

Helt siden Zlatko Tripic forlot Viking etter cupgullet i 2019, har det vært pratet om når, ikke hvis han kommer hjem igjen. Litt mer enn ett år etter at han dro til tyrkiske Göztepe, er Tripic tilbake i mørkeblått. Fredag skrev han under kontrakten – endelig er det offisielt!

Kontrakten ble signert hjemme i karantene.
Kontrakten ble signert hjemme i karantene.

For selv om det har vært klart noen dager at Tripic er på vei hjem, har ikke avtalen blitt signert før nå. Tripic landet onsdag og gikk rett i karantene, etter en vanvittig velkomst av både presse og fans.

SE VIDEO FRA VELKOMSTEN HER

– Jeg er stolt og ydmyk over alle de flotte reaksjonene jeg har fått de siste dagene. Det sier litt om hvor stor klubb Viking er og hvor mye Viking betyr for folk, sa Tripic da han landet på Sola.

Daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø, sier det er utrolig gledelig å ønske en profil som Tripic velkommen hjem til Viking igjen. Han er klar på at dette vil løfte en allerede spennende spillertropp enda mer, og han vet godt hva man får i lyngdølen.

– Zlatko gjorde et sterkt inntrykk på alle i, og rundt, klubben under opprykkssesongen i 2018 og fikk kronet det med et cupgull året etter. Han er en leder på og utenfor banen – som stiller store krav til menneskene rundt seg. I spann med blant andre Løkberg, Berisha, Vevatne og Heggeheim har vi nå flust av spillere med gode lederegenskaper i ulike aldersklasser. Det lover godt for både fremtiden og 2021 sesongen, slår Bjørnø fast.

Tripic har kun vært borte et drøyt år. Men på den tiden har det skjedd litt. Man har blant annet fått nye hovedtrenere, som også var i klubben da han var her sist, og et par nye spillere. Så fort han er ferdig i karantene, bærer det av gårde til SR-Bank Arena for å komme i gang.

– Det skal bli godt å bli kjent med de nye lagkameratene, selv om jeg kjenner en god del fra før, sa Tripic og la til at han så frem til å få spille med Veton Berisha, som returnerte til Viking omtrent da Tripic dro.

Han blir i karantene frem til torsdag neste uke. Første kampen han kan være aktuell for, er oppgjøret mot Tromsø 16. mai. Tripic kommer rett fra sesong i Tyrkia, så kampformen skal det ikke være noe å si på.

«Jeg elsker Viking, det er en grunn til at jeg nå kommer tilbake igjen. Klubben betyr noe spesielt og helt ekstraordinært for meg.»

— Zlatko Tripic til Aftenbladet

Var med på oppturen

For de som ikke er helt kjent med historien, følger en kort oppsummering her: 

Zlatko Tripic kom til Viking vinteren 2018. Da hadde han lagt bak seg et utenlandsopphold i tyske Greuther Fürth og moldovske Sheriff Tiraspol. Før det spilte han i Start, Molde, FFK, EIK, Tonstad og selvsagt Lyngdal.

Mange lot seg overraske da han valgte å signere for Viking som på den tiden lå i Obos-ligaen. Tripic selv så på det som en fristende utfordring og en mulighet til å utvikle seg som spiller.

Han ble raskt en publikumsfavoritt i Stavanger. Fra sin venstre kantposisjon eglet han på seg motspiller og dro med seg medspillere. Han fikk både lagkamerater og publikum med seg i "krigen", og med sin «hjertet utpå drakten»-innstilling ble han nærmest symbolet på Viking-oppturen som ventet.

Lyngdølen var med på hele reisen som inneholdt opprykk på direkten og cupgull i comebacksesongen. På Ullevaal ble han den store helten, da ha med kapteinsbindet rundt armen satte straffen og scoret målet som ble avgjørende, etter å selv ha blitt felt.

Gåsehudfaktoren sprengte alle barometer da "Tripic-sangen" runget utover nasjonalarenaen.

Totalt ble det 71 kamper og 18 mål før turen gikk videre til Göztepe. I Tyrkia noterte han seg for 41 kamper og tre scoringer.

Kontrakten Tripic hadde med Göztepe gikk ut nå til sommeren, men partene ble enige om å avslutte den tidligere slik at Tripic kunne reise til Stavanger allerede nå. 28-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2025. Han får nummer 77 på ryggen.

Drakten kjøper du på vikingshop.no – eller i en av regionens Sport 1-butikker  

🎶 Me har Tripic, Zlatko Tripic... 🎶

930x300-sesongkort_april2021

 

Annonse fra Eliteserien: