Klatret til medaljeplass etter ny fotballfest

(Viking - LSK 5-1) Viking hadde full kontroll fra start til slutt, og kjørte tidvis over landets nest beste bortelag lørdag. Nå lukter det medalje i Jåttåvågen!

Annonse:

Hedret Olav Nilsen

Viking startet med samme mannskap som slo Strømsgodset 1-0 i Drammen forrige helg og sørget for sesongens første smultring. Tilbake på benken var Patrik Gunnarsson som sto over sist serierunde grunnet karantene for det røde kortet han pådro seg i forrige hjemmekamp.

Lillestrøm manglet flere, blant annet lagets suverene toppscorer Thomas Lehne Olsen. Inn for han kom brynegutten Jonathan Braut Brunes.

Like før avspark ble klubblegenden Olav "Viking" Nilsen som nylig gikk bort hedret. Like etter avspark kom kampens første scoring.

Drømmestart

Viking holdt trykke oppe etter et angrep og vant et hjørnespark. Det ble slått inn i boks. På første stolpe møtte Rolf Daniel Vikstøl som serverte årets frekkeste målgivende med hælen. Sebastian Sebulonsen tok imot og satte ballen i mål – og drømmeåpningen var et faktum.

Sebastian Sebulonsen jubler etter å ha sendt Jåttåvågen til himmels. Foto: Carina Johansen / NTB

De mørkeblå fortsatte å kjøre kampen etter scoringer, og produserte flere angrep og avslutninger. Kristoffer Løkberg gikk også i bakken innenfor Lillestrøms sekstenmeter, men straffespark har tidvis denne sesongen vært like vanskelig for Viking å få som det å holde nullen.

Nevnte Braut Brunes fikk en stor mulighet til å utligne etter 17 minutter. Spissen rev seg løs og kom forbi David Brekalo før han fyrte av fra skrått hold. Ballen gikk like til side for Østbøs mål. Rett før pause fikk han en neste identisk sjanse, men denne gang sto Østbø i veien.

Omgangen skulle likevel dreie seg mer eller mindre utelukkende om Viking, og hjemmelaget hadde opptil flere gode muligheter til å øke ledelsen. Men det forble 1-0 inn til pause.

Joe Bell med nok en enorm kamp på Vikings midtbane. Foto: Carina Johansen / NTB

Gikk ut i hundre

Den andre omgangen startet nøyaktig som den første: med scoring i det 3. spilleminutt.

Zlatko Tripic fant veton Berisha ute til venstre. Berisha fant så Harald Nilsen Tangen inne i boks. Og Nilsen Tangen fant til slutt en vei frem til målet og dermed 2-0.

Dette var 20-åringens femte scoring for sesongen.

Det var Harald Nilsen Tangen og Viking som styrte showet på SR-Bank Arena lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Reduserte

Like etter at timen var passert på SR-Bank Arena, reduserte gjestene litt ut av intet. En overgang endte med en retur inne i feltet. Den satte innbytter Fredrik Krogstad knallhardt i mål, og vipps så levde kampen igjen.

Men det skulle bare gå noen få minutter før Veton Berisha sendte publikum til himmels igjen. Joe Bell slo et frispark inn i boks. Brekalo var på. Vikstøl var på. Stensness avsluttet. Keeper reddet. Berisha var der på returen. 3-1.

Dette var Berishas 16. scoring for sesongen – like mange han hadde i hele fjor. Fire minutter senere lå nummer 17 i nota.

"Yanni" kom seg rundt på høyresiden og la inn. Der kom Berisha flyvende og stanget inn 4-1!

"Eg kan tella te fem"

Men Vikings toppscorer var ikke ferdig. I bronseseongen 2007 scoret Peter Ijeh 18 mål. Ingen Viking-spiller har toppet dette i etterkant. Men åtte minutter før full tid tangerte Berisha Ijehs antall da han scoret alene med keeper etter vakre kombinasjoner med Kabran og Tripic.

Festfotballen ble servert, og de 11 000 fremmøtte fikk det de kom for: Det var Viking for alle inngangspengene.

Seieren gjør at Viking klatrer opp til 3. plass. Nå venter Brann i Bergen førstkommende torsdag. Ønsker du å være med, finner du billetter her.

For ein mann! Foto: Carina Johansen / NTB

Kampfakta

23. serierunde, Eliteserien
Lørdag 23. oktober kl. 16.00, SR-Bank Arena
Viking - Lillestrøm 5-1 (1-0)

Viking: Arild Østbø – Sebastian Sebulonsen (Sondre Bjørshol fra 75'), Gianni Stensness, David Brekalo, Rolf Daniel Vikstøl (Shayne Pattynama fra 74')– Harald Nilsen Tangen (Simen Kvia-Egeskog fra 80'), Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Samúel Fridjónsson fra 56') – Yann-Erik de Lanlay (Kevin Kabran fra 75'), Veton Berisha (K), Zlatko Tripic

Benk: Patrik Gunnarsson, Shayne Pattynama, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Samúel Fridjónsson, Simen Kvia-Egeskog, Kevin Kabran, Tommy Høiland

Lillestrøm: Mads Christiansen – Espen Garnås, Philip Slørdahl, Tom Petterson – Lars Ranger (Henrik Langaas Skogvold fra 75'), Vetle Dragsnes, Ifeanyi Mathew (Martin Bergum fra 84'), Magnus Knudsen (Fredrik Krogstad fra 62') – Ulrik Mathisen (Tobias Svendsen fra 62'), Jonathan Braut Brunes, Daniel Gustafsson (Eskil Smidesang Edh fra 62')

Benk: Knut Andre Søyland Skjæstein, Josef Baccay, Simen Kind Mikalsen, Martin Bergum, Eskil Smidesang Edh, Fredrik Krogstad, Henrik Langaas Skogvold, Tobias Svendsen, Pål André Helland

Mål av: 1-0 Sebastian Sebulonsen (3'), 2-0 Harald Nilsen Tangen (48'), 2-1 Fredrik Krogstad (64'), 3-1 Veton Berisha (68'), 4-1 Veton Berisha (73'), 5-1 Veton Berisha (82')

Gule kort: Lars Ranger
Dommer: Tom Harald Hagen
Tilskuere: 11 026