Klare for Europa

(Viking - Odd 3-1) Foran 14 000 tilskuere tok Viking sin første bronsemedalje på 14 år (har teoretisk mulighet til sølv). Og sikret seg ikke minst europacupspill til neste år. – Utrolig deilig. Fans og alle har ventet lenge på dette, sa Veton Berisha etter kampen.

Iven Austbø legger opp etter sesongen – etter mer enn 300 kamper for klubben. I den forbindelse ble han hyllet før avspark. Foto: Carina Johansen / NTB

Gjestene best i gang

Veton Berisha sparket i gang årets siste hjemmekamp til lyden av Ein blåe dag sunget fra et tett på fullsatt SR-Bank Arena denne iskalde søndagskvelden. Men det var gjestene fra Skien som startet friskest og vant et hjørnespark allerede etter to minutter.

Hjørnesparket ble slått hardt inn på første stolpe, hvor Filip Jørgensen dukket opp og stanget gjestene i ledelsen. Dermed ender sesongen 2021 med baklengsmål i hver eneste hjemmekamp.

Viking lot seg på ingen måte knekke. Dette er man vant med i Jåttåvågen, og faktisk har Viking aldri tatt så mange poeng ette rå ha havnet under som denne sesongen.

Harald Nilsen Tangen avslutet et fint angrep med å skyte like over fra ti meter noen få minutter etter scoringen.

Dessverre måtte Kristoffer Løkberg gi seg etter en smell målscorer Jørgensen ga ham tidlig. Inn kom Samúel Fridjónsson.

Kristoffer Løkberg fikk stående applaus da han forlot banen altfor tidlig. Foto: Carina Johansen / NTB

Odd fortsatte å spille tøft og pådro seg sitt andre gule kort for dagen før det var spilt ti minutter. Resten av omgangen bar preg av at gjestene hadde fått det de kom for, og alt dreide seg naturligvis om å forsvare ledelsen, ettersom ett poeng ville være nok til å sikre eliteseriespill i 2022.

Viking på sin side slet med å true Odd i boksen, og skapte lite til tross for solid ballinnehav. men rett før lagene skulle gå i garderoben dukket en Sola-gutt opp foran mål og utlignet.

Joe Bell slo inn i boks og Sebastian Sebulonsen fikk styrt ballen i nettet fra et par meter. Og med det var lagene like langt til pause.

Sebastian Sebulonsen med sitt fjerde seriemål for sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB

Snudde – som vanlig

Odd gikk rett i angrep etter hvilen, og 35 sekunder ut i 2. omgang hadde de en avslutning via Patrik Gunnarsson og i stolpen.

På det påfølgende hjørnesparket måtte islendingen i aksjon igjen, og 21-åringen vartet om med en klasseredning da gjestene avsluttet fra fem-seks meter.

Viking kom seg til hektene igjen, etter den rufsete starten på omgangen. Og da vi nærmet oss en time spilt på SR-Bank Arena, fikk Veton Berisha straffespark.

Fra ellevemetersmerket var Berisha selvsagt sikker, og satte sitt 22. seriemål for året. Hans sjette straffescoring på seks forsøk!

Veton Berisha ... hva mer kan man si. Foto: Carina Johansen / NTB

Kvarteret før slutt punkterte Samúel Fridjónsson kampen da han satte inn 3-1. Veton Berisha vant ballen på midtbanen og spilt ut til Sebastian Sebulonsen som stormet fremover langs høyresiden. Han slo så over på bakre stolpe. Der ventet Fridjónsson som banket ballen inn i nota.

Flere scoringer fikk vi ikke. Ettersom det endte uavgjort i Molde har Viking fortsatt en teoretisk mulighet til å ta sølv, dermed ble det ikke medaljeutdeling etter kampen. Den utsettes til neste uke.

Da venter Tromsø på Alfheim i sesongens siste kamp. Der vil 300 Viking-supportere være til stede!

29. serierunde, Eliteserien
Søndag 5. desember kl. 17.00, SR-Bank Arena
Viking - Odd 3-1 (1-1)

Viking: Patrik Gunnarsson –  Sondre Bjørshol, Gianni Stensness, Viljar Vevatne, Shayne Pattynama (Rolf Daniel Vikstøl fra 63') – Harald Nilsen Tangen (Yann-Erik de Lanlay fra 63'), Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Samúel Fridjónsson fra 11') – Sebastian Sebulonsen (Simen Kvia-Egeskog fra 87'), Veton Berisha (K), Kevin Kabran (Mai Traore fra 87')

Benk: Arild Østbø, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Rolf Daniel Vikstøl, Mai Traore, Sebastian Sørlie Henriksen, Samúel Fridjónsson, Kristoffer Forgaard Paulsen, Simen Kvia-Egeskog

Odd: Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Salomon Owusu, John Kitolano (Emil Jonassen fra 87') – Sander Svendsen (Flamur Kastrati fra 73'), Joshua Kitolano (Syver Aas fra 90'), Filip Jørgensen, Markus Kaasa – Tobias Lauritsen

Benk: Sondre Rossbach, Emil Jonassen, Flamur Kastrati, Conrad Wallem, Eirik Asante Gayi, Syver Aas, Kristoffer Larsen, Bjørn Mæland, Milan Jevtovic

Mål av: 0-1 Filip Jørgensen (3'), 1-1 Sebastian Sebulonsen (45'+1), 2-1 Veton Berisha (str. 59'), 3-1 Samúel Fridjónsson (76')