Kåret til Norges beste akademi!

Onsdag ble det klart - Viking-akademiet er best i landet.

Annonse:

Dette er tredje gang siden 2019 at akademiene til norske toppklubber går gjennnom akademiklassifiseringen til Norsk Toppfotball. Klubbene blir vurdert på 11 kjerneområder og 207 underliggende kriterier. Klubbene kan blir vurdert på en skala fra en til fem stjerner og kan oppnå maksimalt 185 poeng. Viking-akademiet troner altså på toppen med fem stjerner og 167 poeng. 

akademiklassifiseringsmodellen22.jpg
Denne modellen viser kriteriene klubben blir vurdert på, samt maksimalt antall poeng man kan samle i hver kategori.

Utviklingsleder Mats Ullereng har følgende å si om resultatet:

"Vi er utrolig stolte av å bli rangert som det fremste akademiet i landet. Dette er et resultat av arbeid over mange år og er strategisk forankret som et viktig område for klubben. Men vi vet også at vi har et stort potensial for videre utvikling og mange områder vi kan bli bedre på.

Vi bruker denne anerkjennelsen som en vitamininnsprøytning inn mot vårt videre utviklingsarbeid, og gleder oss til å bruke tiden fremover på å spisse tilbudet vårt enda mer.

Jeg må understreke at dette kommer som en konsekvens av et fantastisk arbeid av mange dedikerte trenere og ledere i lokalfotballen, og ikke minst må jeg få skryte av kollegiet i Viking-akademiet som gjør en meget god jobb for å sikre at våre spillere har en trykk, motiverende og utviklende fotballhverdag."

IMG_5614.JPG
Utviklingsleder i Viking-akademiet, Mats Ullereng.

Sportssjef Erik Nevland sier følgende om Viking-akademiets betydning for klubben:

"Det er viktig for Viking med et godt akademi, det viser historien med spillere som har gått systemet og fått gode karrierer. Det vil bare bli viktigere og viktigere med spillere som tar steget fra akademiet opp til A-laget. Unge lokale spillere bidrar også til lokal forankring. Ingenting er like gledelig som når unge spillere fra akademiet debuterer på Viking. Spillere og ansatte legger hver dag ned en utrolig innsats, og det ser vi resultatene av nå."

nevland.jpeg
Sportssjef Erik Nevland

Hele akademiklassifiseringen kan du lese her

Annonse fra Eliteserien: