Joe Bell returnerer til klubben: – Fantastisk å være tilbake

24-åringen er tilbake i mørkeblått etter halvannet år i Danmark.

Annonse:

– Det er fantastisk å være tilbake. Jeg føler virkelig jeg kommer tilbake til min familie og mine venner. Det var en veldig enkel avgjørelse. Jeg gleder meg bare til å komme tilbake på banen og bidra. Jeg er utrolig spent og skal legge ned hardt arbeid. 

Tirsdag signerte Joe Bell kontrakten som binder ham til klubben ut 2027-sesongen. 

Viking og Brøndby er enige om en overgang for 24-åringen, som dermed vender tilbake til klubben han forlot for halvannet år siden.

Skal gjøre alt for Viking

Bell har siden overgangen til Brøndby spilt 39 kamper for klubben. Han legger ikke skjul på at han har savnet Stavanger og Viking, og ser fram til å hjelpe klubben videre.

– Jeg har fått merke hvor mye inntrykk spillerne, støtteapparatet, fansen og byen har satt på meg etter at jeg dro. Oppholdet i Danmark ble ikke slik jeg hadde trodd eller håpet, og det er fantastisk å komme tilbake til det miljøet jeg hadde, sier Bell.

Til tross for det, mener 24-åringen at han har vokst både som spiller og person i løpet av tiden i Danmark. 

– Jeg vet hva Viking betyr for byen, fansen og hele klubben - og jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi kan oppnå våre mål. Det er en fantastisk tid for klubben og jeg gleder meg til å komme i gang, sier han. 

DSC02318.jpg
Joe Bell er tilbake i Viking. Foto: Alexander Larsen

Beklager til supporterne

At han forlot klubben på overgangsvinduets siste dag i 2021, er noe han på egen oppfordring ønsker å beklage for.

– Jeg forstår at noen supportere ble skuffet og frustrerte over måten jeg dro på, og at de kanskje fortsatt er det. Det vil jeg beklage for. Hvis jeg kunne gått tilbake i tid, ville jeg selvfølgelig gjort ting annerledes. Det er en del av læringen jeg har hatt, sier Bell.

– Jeg skal legge ned ekstra hardt arbeid for å vise hva det betyr for meg å komme tilbake til Viking. Måten jeg presterer på trening og i kamp vil forhåpentlig påvirke positivt, men jeg kommer ikke til å be om tilgivelse. Mine handlinger vil snakke hardere enn det jeg sier i media. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjenvinne tilliten, legger han til.

Sportssjef Erik Nevland er svært fornøyd med å ha midtbanespilleren tilbake.

– Vi er veldig glade for at Joe er tilbake og vet hva vi får i ham. Han er med på å styrke stallen vår, og det at han har signert en såpass lang kontrakt gjør at vi har et langsiktig perspektiv på det. Han er en veldig fotballklok spiller, som er bra i duellene, er god med ballen og gjør sine medspillere bedre. Vi vet hva han leverte i 2021 og han er ikke blitt dårligere av å være i Brøndby, sier Nevland. 

Annonse fra Eliteserien: