Ja til pyro: – Forbedrer kampopplevelsen

Annonse:

Ingenting er så viktig for utvikling av Norsk Fotball som å beholde og rekruttere publikum til våre Eliteseriearenaer.

Vi i Viking Fotball er av den oppfatningen at bruk av pyroteknikk forbedrer kampopplevelsen, og gir publikum en verdifull tilleggsdimensjon til rammen rundt kampene. Den korte bruken av disse produktene tilhører et bilde med klubbfarger, TIFO show og klubbsang. Det er en naturlig del av tribunelivet i Norsk Fotball og ikke minst her på SR-Bank Arena.

Vi har mange års erfaring, sammen med supporterne på Felt O som beviser at pyro-show kan gjennomføres i trygge og sikre rammer. Det har vært gjennomført hundrevis av organiserte pyro-show i toppfotballen der klubbene har samarbeidet med supporterne, politi og brannvesen. Disse showene er nøye planlagt og har funnet sted på avklarte deler av tribunen, med god sikkerhetsmargin, og forebyggende tiltak har vært iverksatt.

Avklart bruk gir anledning til å planlegge godt, dialog mellom klubb og supportere ift. krav, forventninger og tiltak for å ivareta sikkerheten. Organisert bruk gir også anledning til å kommunisere godt med publikum i forkant, for å unngå eksponering for tilskuere som ikke ønsker det. Resultatet er at organisert bruk gir gode arrangementsopplevelser som får tilskuere til å komme tilbake. Det vinner alle på. 

De siste ukers utstrakte bruk av pyro i Eliteserien har beriket publikumsopplevelsen, samtidig som det har understreket behovet for å finne en fornuftig vei videre.

Vi i Viking Fotball vil bidra aktivt, i alle relevant forum, for å unngå at dialogen mellom de involverte partene stopper opp.

Vi sa dette i 2019:
https://www.vikingfotball.no/nyheter/bruk-av-pyro
 

Felt O har i alle sammenhenger tatt sikkerhet på høyeste alvor – og derfor skylder vi supporterne å ta dem på alvor og jobbe for å finne en god løsning fremover som sikrer fortsatt økt rekruttering til norske tribuner. Det mener vi forsvarlig bruk av pyroteknikk gjør.

Eirik Bjørnø
Daglig leder
Viking Fotball
Annonse fra Eliteserien: