Foto: Haavard Hana

Informasjon til pressen

Det har blitt innført nye retningslinjer for alle som skal dekke Vikings kamper denne sesongen.

***OPPDATERT INFORMASJON FOR 2021-SESONGEN KOMMER SÅ SNART DEN ENDELIGE PROTOKOLLEN ER KLAR.***

Som de aller fleste har fått med seg blir det en annerledes sesong i år. Grunnet strenge smittevernstiltak vil det foreløpig kun være tillatt å samle 200 personer inne på stadion. Det inkluderer spillere, støtteapparat og dommere. 

Dette gjør det uaktuelt med tilskuere, og det medfører også begrensninger og noen nye retningslinjer for alle som har tenkt å dekke kamper på SR-Bank Arena i 2020.

Må søke til hver kamp

Totalt vil det være 25 presseplasser tilgjengelig. Det vil ikke være mulig med sesongakkreditering, men man må søke om akkreditering til hver kamp.

Søknaden må være inne minimum fire dager før den aktuelle kampen man vil dekke. Svar på søknad kommer to dager før kamp.

*Alle søknader som kommer etter firedagersfristen, vil automatisk bli avslått.

*Freelancere kan kun få akkreditering dersom mediehus bekrefter akkreditering for disse.

*Frikort presse gjelder ikke. Det vil si at det KUN skal være arbeidende presse på kampene.

*Skulle vi få inn mer enn 25 søknader om akkreditering, vil det bli prioritert slik at flest mulig mediehus får være til stede.

Ankomst SR-Bank Arena

Ved godkjent søknad får man tilsendt nødvendig informasjon, samt parkeringsbevis. Parkering vil finne sted på grusplassen på øvre side av jernbanen. Til venstre når man kjører nedover mot SR-Bank Arena.

Ved ankomst benyttes inngang 2. Her vil vår medievert dele ut pressebevis og henvise dere til egne plasser. Grunnet énmetersregelen vil alle få hver sin dedikerte plass, både i presserom og på pressetribune.

Som følger av smittevernreglene vil det dessverre ikke bli servert mat/drikke.

Mixed Zone vil ikke være på vanlig sted nede i spillergangen. Det er flyttet til gangen bak tribunen på nordsiden (like ved presserommet).

Her vil det være nøye merket av hvor de ulike aktørene kan oppholde seg. Det vil være egne båser til hver journalist, og vi vil tilrettelegge for at énmetersregelen opprettholdes. Båsene merkes med navn.

Dersom det gjennomføres TV-intervjuer, er pressen ansvarlig for å stille med utstyr som ivaretar énmetersregelen.

Ikke alle spillerne vil passere igjennom Mixed Zone – så det vil bli tilrettelagt for ønsker om trener + 3-4 profiler fra hvert lag ganske kjapt – så får man ta resten pr telefon.

Fotografer

Man må søke om akkreditering enten som skrivende presse eller som foto. Det vil i 2020 ikke være mulig å få tilgang både til pressetribune/presserom og fotosone bak målene.

Vi vil ha NTB Scanpix på alle våre hjemmekamper – så vi oppfordrer til bruk av deres bildebank så langt det er mulig.

Fotosonene blir bak LED-skiltene på kortsidene. Våre medieverter vil vise hvilken utgang som skal benyttes for å komme til sonene. Det vil ikke være mulig for fotografer å oppholde seg rundt benkene.

Vi håper og tror at ting skal gå greit og at arbeidsforholdene blir bra til tross for noen nye utfordringer.

Takk for forståelsen, og velkommen til en litt annerledes sesong på SR-Bank Arena!

For spørsmål:

Kjartan Salvesen
[email protected] // 97 11 11 11

Her er søknadsskjema:

Annonse fra Eliteserien: