I grønn sone: – Dette er vi utrolig stolte over

For tredje gang på to år rapportere Viking til grønn sone økonomisk hos forbundet.

Annonse:

Foto: NTB

Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, kan for tiden smile over både det sportslige og det økonomiske i klubben han leder. Fredag ble nemlig tallene som viser at Viking nok en gang rapporterer i grønn sone klare.

– Utrolig gledelig, sier han og legger til:

– Dette er vi utrolig stolte over å ha fått til, selv gjennom en pandemi.

Tallene per 30.6.21 viser altså at Viking rapporterer i grønn sone og med andre ord har en sunn økonomi. De økonomiske innrapporteringene skjer to ganger i året og er en del av systemet rundt klubblisensen. Dette er tredje gang på to år Viking havner i grønn sone.

Så sent som i 2017 var klubben i rød sone, som krever at man må følge en krevende handlingsplan godkjent av Klubblisensnemda og i verste fall kan føre til poengtrekk. Så fulgte et par år på gult nivå, før Viking omsider nådde grønn sone for aller første gang sommeren 2020 (tall per 31.12.19). Siden den gang har klubben holdt seg der.

Det er mange som skal ha en del av æren for at Viking nå befinner seg i den situasjonen klubben gjør.

– Velviljen vi har opplevd fra samarbeidspartnere, sesongkortholdere, aksjonærer og ansatte har vært svært god. Dette er helt avgjørende for at vi har bygget en god base i økonomien vår, som vi skal fortsette å forvalte på en nøktern og god måte, understreker Bjørnø.

For øvrig vil ikke salget av Henrik Heggheim inntektsføres før til neste år.

Se status hos de andre klubbene:

Skjermbilde 2021-10-30 kl. 11.45.48.png

 

Annonse fra Eliteserien: