Hvem er jeg: Franco Lino

Bli bedre kjent med Franco Lino.

Annonse:

Foto: Emil Saglien Ruud, Megapiksel

Han har nylig ankommet klubben etter overgangen fra Melbourne Victory og Australia. For øyeblikket er Franco Lino på sin første treningsleir med våre mørkeblå i Marbella, hvor venstrebacken spilte sin andre kamp i Viking-drakt da KFUM var motstander fredag.

Men hvem er egentlig vår nye venstreback? 

I denne artikkelserien er målet å bli litt bedre kjent med spillerne i klubben på både herre- og damelaget.

DSC01172 (1).jpg
Det ble en heftig overgang fra Australia og varme til snøfylte Stavanger. Foto: Alexander Larsen

Familie fra Sør-Sudan

Lino vokste opp i Malvern i Australia etter at hans familie, som har opprinnelse fra Sør-Sudan, hadde flyttet til landet to år før Lino kom til verden.

Venstrebacken startet fotballkarrieren tidlig og fulgte i hans brødre sine fotspor. På grunn av hans enorme hurtighet ble Lino også brukt som kantspiller, men 18-åringen har stort sett vært venstreback opp gjennom.

Han minnes en god oppvekst hvor foreldrene var med å legge til rette og kjøre ham til treninger. For at han skulle kunne drive med det han elsket og utvikle seg best mulig. Og da han var tolv år, ble Lino plukket opp av Melbourne Victory.

Et stort og viktig steg på veien.

Intensiteten og kvaliteten ble kraftig hevet og Lino måtte ta nye steg på fotballbanen.

– Jeg spilte lokalt og ble plukket opp i akademiet. Siden den gang har jeg jobbet meg opp gjennom akademisystemet, og forrige sesong hadde jeg min første oppkjøring og spilte noen kamper. Viking la merke til meg da - og nå er jeg her, sier Lino og smiler.

DSC01186.jpg
Lino trives i mørkeblått så langt. Foto: Alexander Larsen

Brå overgang

Det er ikke mange dager siden livet hans ble snudd på hodet og varmegrader ble byttet ut med snøkaos i Stavanger. 7. februar ble Lino presentert i mørkeblått etter en 25 timer lang reise fra «down under».

– Det har vært en veldig fin start i Viking. Lagkameratene mine har gjort at jeg har følt meg veldig velkommen. Jeg kunne ikke ha bedt om noe mer. De har hjulpet meg masse, forteller Lino.

– Hvilke ambisjoner har du nå som du har kommet til klubben?

– Jeg håper å spille så mye som mulig, og jeg skal jobbe hardt på trening for å fortjene plassen. Jeg håper å bidra så mye jeg kan for laget.

Melbourne Victory er for øvrig Nicholas D'Agostino sin tidligere klubb også - og Lino forteller at angriperen har hjulpet ham masse etter overgangen.

Han forteller også om noen hektiske timer da overgangen til klubben ble en realitet.

– Det skjedde veldig fort. Jeg visste ikke noe da jeg spilte min siste kamp, men trente ikke dagen etterpå som var litt spesielt. Da hadde jeg et møte med alle trenerne, hvor de fortalte meg at Viking var enige med klubben om en overgang. Jeg tenkte det var en veldig god mulighet for meg. Det er en klubb som er gode på å utvikle unge spillere.

– Alt skjedde veldig fort. Jeg visste ikke at jeg var på vei bort, så jeg fikk ikke sagt ordentlig farvel til alle vennene mine. Det var veldig spesielt, fortsetter han.

Første anledning for å se Lino i aksjon på hjemmebane blir 3. mars når Fredrikstad er motstander i en treningskamp.

– Jeg ser veldig frem til å spille for klubben og se alle supporterne. Jeg har sett noen bilder fra kampene i fjor og hørt at stemningen på stadion er veldig bra. Jeg gleder meg til å få oppleve det og spille foran alle disse supporterne, sier han.

TI KJAPPE SPØRSMÅL

Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

Rask, intens og atletisk. 

Hvem er din favorittspiller?

Luis Suárez

Hva er ditt favorittlag?

Liverpool

Kan du beskrive deg selv med få ord?

Stille og lur

Hvis du ikke hadde spilt fotball, hva hadde du gjort da?

Jeg vet ikke

Hvordan er førsteinntrykket av Stavanger?

Kaldt

Hva har du lært om Viking den første tiden?

Det er som en veldig nær familie. Alle har et veldig nært forhold

Hvilken Viking-spiller har imponert deg mest den første tiden?

Usikker

Hvilken Viking-spiller fra Australia er din favoritt?

Nicholas D'Agostino

Hva er det største du har opplevd på en fotballbane?

Jeg er usikker

Annonse fra Eliteserien: