Høiland sentral da rekruttene vant serieåpningen

(Viking 2 - Vidar 4-0) Tommy Høiland leverte både scoring og målgivende da han startet på topp for Viking 2 mandag kveld.

Rekruttlaget for herrer spilte mandag sin første kamp i 3. divisjon siden Vardeneset ble slått i slutten av oktober 2019. Flere av spillerne har riktignok vært i aksjon for enten A-lag eller aldersbestemte lag i mellomtiden. Men dette var den første seriekampen til Thomas Pereiras Viking 2 på nesten to år.

Med en god blanding av unge, litt eldre og voksne spillere, flere med A-lagserfaring, tok Viking 2 full kontroll på SR-Bank Arena. Midtveis i første omgang ga Heine Åsen Larsen De mørkeblå ledelsen. Tommy Høiland la inn fra høyre, og Åsen Larsen snek seg inn mellom to forsvarere og headet ballen i mål.

Simen Kvia-Egeskog økte noen minutter senere da han fikk en gratismulighet og avsluttet i mål fra seks meters hold.

Mens mange har spådd at Vidar kan stikke av med opprykket i 3. divisjon avdeling 3, er det denne sesongen slik at Viking 2 og de andre rekruttlagene ikke kan rykke opp. Thomas Pereiras gutter kan likevel stikke kjepper i hjulene for blant andre Vidar. Noe de virkelig gjorde i denne kampen.

Da det gikk mot pause, handset Vidar inne i egen boks. Dommer pekte på ellevemetersmerket, og Tommy Høiland gjorde seg klar. Den rutinerte spissen gjorde ingen feil og satte ballen knallhardt til høyre, mens han sendte keeper motsatt vei.

Viking 2 fortsatte å styre i andre omgang, men vi måtte vente til like før full tid før kampens fjerde og siste scoring kom. Igjen var Tommy Høiland servitør. Denne gang la han ballen til Herman Haugen som plasserte den fint i mål fra like utenfor sekstenmeteren.

Dermed endte det 4-0. Noe som totalt sett ikke var ett mål for lite for Viking-rekruttene, som hadde massevis av sjanser og flere stolpe- og tverrliggertreff.

Neste kamp for Viking 2 er borte mot Vindbjart førstkommende lørdag.

1. serierunde, Norsk Tipping-ligaen avd. 3
Mandag 9. august kl. 19.00, SR-BankArena
Viking 2 - Vidar 4-0 (3-0)

Viking: Magnus Rugland Ree – Herman Haugen, Kristoffer Paulsen, Runar Hove, Shayne Pattynama – Tobias Vik Åsbø (Ali Memed fra 72'), Erik Dalaker (Johannes Knutsen Vik fra 82'), Lars Erik Sødal, Heine Åsen Larsen – Tommy Høiland, Simen Kvia-Egeskog (Thomas Eiriksson fra 87')

Benk: Peter Vassenden, Ali Memed, Johannes Knutsen Vik, Ole Andreas Leinebø, Ingimar Torbjørnsson Støle, Thomas Eiriksson

Vidar: Sondre Strand – Øyvind Nilsen, Gøran Hellerud, Vegard Skjørestad, Kevin Nilsen Pereira (Vegard Eltervåg fra 46')– Simen Aanonsen, Mustafa Omarkheil, Mats Gramstad, Kjetil Log Rogne (Oliver Håland, fra 78'), Lukas Emanuelsen (Chris André Formo fra 46')– Vuk Fajfric

Benk: Simon Amdal, Max Martin Soma, Vegard Eltervåg, Nikolai Kolnes, Chris André Formo, Harun Bashir Ali, Oliver Håland, Pacolli Lirind

Mål av: 1-0 Heine Åsen Larsen (22'), 2-0 Simen Kvia-Egeskog (28'), 3-0 Tommy Høiland (str. 38'), 4-0 Herman Haugen (90')

Gule kort: Kevin Nilsen Pereira, Erik Dalaker, Kristoffer Paulsen Forgaard, Heine Åsen Larsen
Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten Idrettslag