Historisk seriestart står for tur

To nyopprykkede lag møtes når 1. divisjon sparkes i gang lørdag.

Annonse:

Endelig er dagen her og oppkjøringen er ved veis ende.

Lørdag klokken 13 er det duket for en historisk kamp når Odd er motstander i serieåpningen i 1. divisjon. To lag som rykket opp fra 2. divisjon forrige sesong skal for aller første gang spille på nest høyeste nivå.

Nytt for denne sesongen er også at du kan se samtlige av våre kamper på TV 2 Play.

– Det blir veldig kjekt å komme i gang, det har vært en kortere oppkjøring sammenlignet med tidligere. Det blir spennende å se i løpet av de første kampene hvor vi står og få flere svar på hvor vi står i forhold til de andre lagene i divisjonen, sier kaptein Nora Heggheim.

– Tror vi vil overraske

Hovedtrener Magnus Meling sier følgende før serieåpningen: 

– Å spille tellende kamper er det alle fotballspillere gleder seg til. Vi skal fortsette akkurat som vi har gjort, den eneste forskjellen er at det blir delt ut poeng, sier hovedtrener Magnus Meling.

– Vi skal hele tiden ha fokus på hvordan vi kan bli litt bedre som enkeltspillere og lag. Så blir resultatet en konsekvens av arbeidet vi legger ned, legger Meling til, som nylig forlenget kontrakten med klubben ut 2026-sesongen.

Etter å ha prøvd i flere år å rykke opp til 1. divisjon, skulle det endelig lykkes i 2023. Heggheim har vært med på hele reisen og gleder seg stort til å teste seg på et høyere nivå.

– Dette er selvfølgelig noe vi har ventet på lenge. Det blir starten på en drøm. Nivået blir mye bedre fra fjorårets kamper og vi er nødt til å være påskrudd fra første kamp, sier hun.

– Det blir veldig spennende å teste seg som et lag i 1. divisjon med den samme troppen som vi hadde i fjor. Jeg tror vi kommer til å overraske og samtidig lære mye om oss selv på veien, tilføyer Heggheim.

Treningskampene

Gjennom oppkjøringen har det vært matching mot ulike type lag - alt fra Champions League-motstand i Brann til to av våre kommende motstandere denne sesongen, AaFK Fortuna og Haugesund.

Slik har resultatene vært i oppkjøringen: 

Brann - Viking 11-0

Viking - Klepp 8-0

AaFK Fortuna - Viking 1-1

Viking - Frøyland G15 3-2

Haugesund - Viking 0-1

Viking - Start 2-0

– Det har vært veldig kjekke treningskamper mot forskjellig type motstand. Vi har fått flere referanser på hvordan vi ligger an. Det startet brutalt, men jeg føler vi har hatt en læringskurve etter det og at det har gått i riktig retning, sier Heggheim.

– Spesielt kampen mot AaFK Fortuna beviste litt hvor vi står og hva som bor i oss, understreker hun.

Troppen

I motsetning til i forkant av forrige sesong, har det ikke vært veldig mange utskiftninger i troppen. Elise Martinsen har forlatt klubben siden forrige sesong, og er den eneste som ikke lenger er å finne i troppen.

Nytt er det også at Jenny Smedvig Sørskår er tatt opp i A-stallen etter å ha hospitert over lengre tid.

– Vi bygger videre på den spennende troppen som vi hadde i fjor. Det er en tropp med masse ulike type ferdigheter og personligheter som gjør at vi kan variere måten å spille på og eksperimentere med å utvikle spillet vårt enda mer, sier Meling.

– I tillegg har vi også bygd opp en god lagmoral som er en styrke for oss, fortsetter han.

Spillertroppen ser nå slik ut: 

Keepere: Sannah Kvia, Jenny Smedvig Sørskår og Emma Jönsson.

Forsvarsspillere: Maria Sørenes, Sigrid Solli Aase, Ina Kristoffersen, Helle Aune, Hannah Handeland, Kristina Milne, Helene Broch og Sara Sekse Johannesen

Midtbanespillere: Iben Robertsen, Nora Heggheim, Ida Holm Neset, Oda Stornes Stålesen og Vilde Bakke-Andersen.

Angrepsspillere: Mari Fisketjøn Indrebø, Kajsa Pettersen, Hanne Sæthre Jakobsen, Sanne Lekven, Gina Ødegaard og Karen Rygg Ims.

Annonse fra Eliteserien: