Historisk opprykk etter maktdemonstrasjon

– En helt ubeskrivelig følelse, sier kaptein Nora Heggheim etter det historiske opprykket til 1. divisjon.

Annonse:

BRYNE - VIKING 0-7

Tårene rant, men denne gangen grunnet gledesrus. Scenene som utspilte seg etter 90 minutter mot Bryne lørdag ettermiddag kommer for alltid til å bli husket i Viking.

Etter å ha prøvd i 2019, 2021 og 2022 skulle det endelig lykkes.

Endelig var opprykket til 1. divisjon et faktum etter vanvittige 7-0 på bortebane mot Bryne - foran flere hundre Viking-supportere og syngende fra Felt O.

Kaptein Nora Heggheim og tidenes mestscorende og mestspillende Viking-spiller Hanne Sæthre Jakobsen har vært med på alle opprykksforsøkene, og kunne endelig slippe jubelen løs.

– Ubeskrivelig følelse

– Det er en helt ubeskrivelig følelse jeg sitter igjen med, og det har ennå ikke gått helt opp for meg. Jeg syns det er så fortjent, og da er det ekstremt deilig å endelig ha klart det, sier Heggheim.

– Jeg kjenner på en skikkelig stolthet over å være med på dette og at jeg får være en del av dette fantastiske laget. For hver gang opprykket har gluppet, har lysten blitt enda større for å klare det, og da gjør det bare hele opplevelsen enda bedre. Alt vi har vært gjennom og alle de timene som er lagt ned... Alt er verdt det i dag, fortsetter hun. 

Sæthre Jakobsen tilføyer: 

– Jeg er ekstremt stolt over gjengen som har jobbet steinhardt hver dag selv om det har blitt noen nedturer. Vi har stått på og aldri gitt opp drømmen om opprykk. Endelig klarte vi det, og det betyr enormt mye.

– Å rykke opp etter 7-0-seier på bortebane, med så mange supportere og Felt O i ryggen - vi kunne ikke bedt om en bedre måte å gjøre det på. Tusen takk til Felt O og alle som kom, som gjorde dagen perfekt, sier Sæthre Jakobsen.

DSC05478.jpg
"Hopp for mørkeblå" runget ut over Bryne. Foto: Alexander Larsen
DSC06074.jpg
Foto: Alexander Larsen

Maktdemonstrasjon fra start til slutt

Allerede til pause var stillingen 4-0 etter en vanvittig førsteomgang, der Sanne Lekven, Oda Stornes Stålesen og Vilde Bakke-Andersen scoret, i tillegg til et Bryne-selvmål.

I 2. omgang la innbytterne Kajsa Pettersen (2) og Ida Holm Neset på til 7-0.

Etter kampen kunne våre mørkeblå slippe jubelen løs foran en haug med Viking-supportere.

– Felt O og alle supporterne var helt fantastiske. Vi fikk en følelse av at vi spilte på hjemmebane, og det sier sitt. Støtten betyr så mye, og ikke minst i slike avgjørende kamper. Så nå håper vi at interessen kan øke enda mer blant supporterne nå som vi er et nivå høyere, sier Heggheim.

DSC06390.jpg
Slik så det ut da dommer blåste av etter 90 minutter. Foto: Alexander Larsen

Kampfakta

Bryne - Viking 0-7 (0-4)

Aarbakkebanen

24. serierunde, 2. divisjon avdeling 1

Mål: 0-1 Sanne Lekven (6), 0-2 Oda Stornes Stålesen (23), 0-3 Kristina Milne (34), 0-4 Vilde Bakke-Andersen (45), 0-5 Ida Holm Neset (59), 0-6 Kajsa Pettersen (75), 0-7 Kajsa Pettersen (90)

Lagoppstilling: Emma Jönsson - Maria Min Xiu Sørenes, Kristina Milne, Hannah Handeland, Sara Sekse Johannesen - Oda Stornes Stålesen, Nora Heggheim, Vilde Bakke-Andersen - Karen Rygg Ims, Hanne Sæthre Jakobsen, Sanne Lekven

Benyttede innbyttere: Kajsa Pettersen, Ida Holm Neset, Iben Robertsen, Sigrid Solli Aase og Mari Fisketjøn Indrebø.

Annonse fra Eliteserien: