Heggheim på U21-landslaget

Midtstopperen er tatt ut i troppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Portugal og Hviterussland.

Annonse:

(Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Viktige kamper i vente

En drøy måned etter at han ble tatt ut på sin første landslagssamling, med G19-landslaget, er Henrik Heggheim på ny med i en landslagstropp. Denne gang for U21-landslaget. Og nå skal det i tillegg spilles kamper, viktige kamper.

– Vi drar for å kapre viktige poeng på denne samlingen, ikke minst med tanke på neste kvalifisering og seedingen der kan hvert poeng og hver scoring ha betydning. Det var mye bra å bygge videre på fra sist, og vi ser frem i mot å samles og måle krefter mot god motstand igjen. Portugal er sterke i de aktuelle årgangene, men vi har en modig og spennende tropp som skal dra ned dit og jobbe som en gjeng for å ta poeng, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

Han offentliggjorde i mandag troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Portugal og Hviterussland. G19-landslagets kvalifisering er utsatt, dermed kunne U21-landslagssjefen også plukke blant 2001-årgangen som Heggheim er en del av.

– Der er det flere spennende typer å velge mellom. Vi har dermed ikke bare et historisk ungt A-landslag, men også et meget ungt og spennende U21-landslag. Konkurranse som dette innebærer at folk må levere i sine klubber og når de får sjansen for å være sikre på å være med, sier Smerud.

Imponerende sesong

Henrik Heggheim har hatt en imponerende debutsesong for Vikings A-lag, og står så langt med 15 seriekamper og én europacupkamp. I august skrev han under en ny langtidskontrakt med klubben, en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen.

Vi gratulerer Henrik med uttaket og ønsker ham lykke til på samling!

I tillegg til ham finner vi blant andre tidligere Viking-spiller Kristian Thorstvedt i U21-troppen. Les mer og se hele troppen her.

Annonse fra Eliteserien: