Har funnet Nevlands erstatter

Aleksander Boge Nilssen er ansatt som administrativ leder i Viking FK. Han tar over for Erik Nevland som er godt i gang med jobben som sportssjef.

Erik Nevland gikk for en tid tilbake over i rollen som sportssjef i Viking. Han kom da fra stillingen som daglig leder i Viking FK – klubbens avdeling for barn og ungdom og kvinnefotball.

Da Nevland flyttet fra Vikinghuset på Eiganes til SR-Bank Arena i Jåttåvågen, ble det behov for noen til å ta over en del av hans gamle oppgaver. Den jobben har Aleksander Boge Nilssen nå fått.

Den store drømmen

Boge Nilssen er oppvokst på Figgjo, og med lokale skikkelser som Bjarne Berntsen og Birkir Bjarnason som helter, ble Viking fort den store drømmen.

– Jeg husker enda da jeg så min første fotballkamp da Viking spilte på Stavanger Stadion, og hvor stort det var å være med på fotballskole i regi av Viking hver høstferie, forteller Boge Nilssen.

Fotball har det alltid vært mye av, og det er fortsatt hans store lidenskap. Etter å ha gått toppidrett fotball på Jåttå videregående skole, studerte han Sports coaching and development i Leeds.

– Den store drømmen da jeg reiste til England for å studere, var å få kunne jobbe med min store lidenskap. Da muligheten i Viking kom, var jeg aldri i tvil, sier 28-åringen som i dag bor på Sandved med samboer og to barn.

Aleksander Boge Nilssen fra Figgjo er ansatt som ny administrativ leder i Viking FK.
Aleksander Boge Nilssen fra Figgjo er ansatt som ny administrativ leder i Viking FK.

Stor interesse rundt stillingen

De siste årene har Boge Nilssen jobbet som senterleder i SATS. Men fra januar av er han klar for nye oppgaver i Vikinghuset.

– Dette er en utrolig spennende stilling med mange interessante oppgaver, sier han.

Eirik Bjørnø vil fra nå av være daglig leder for både Viking Fotball (elite) og Viking FK (bredde). Han er fornøyd med at de nå har funnet rett person til den nyopprettede stillingen. 

– Det var utrolig stor interesse rundt stillingen, og konkurransen var hard. Men Aleksander har gjort et svært godt inntrykk i denne prosessen, og vi gleder oss til han kommer i gang utpå nyåret, sier Bjørnø.

Annonse fra Eliteserien: