GUNNAR STEEN TIL MINNE!

Annonse:

Av Stefan Merenyi

Tidligere Viking-spiller Gunnar Steen døde tirsdag 25. mai av lungebetennelse. Sykeleien var kort og nettopp av den grunn kom budskapet nedslående og overraskende. I Viking var han en habil keeper i perioden 1964-69. Gikk til Bryne i 1970 og var der til 1978 og ble bokført med 249 A-kamper. Habn spilte på laget med gode navn som Geir Herrem, Asgeir Kleppa, Rune Ottesen, Arne Larsen Økland og Gabriel Høyland, bare for åp ha nevnt de mest kjente. Det var i denne perioden han traff sin kone, Marie fra Bryne og de giftet seg i 1971. Ekteskapet resulterte i tre barn, Thollef, Vibeke og Odd Eirik og etter hvert kom det sju barnebarn.

Gunnar kom tilbake til Viking i 1982 og fram til han sluttet i 2008 var han trener, lagleder og keepertrener i U-avdelingen. Han var opptatt av at alle skulle være med og å få tilbud til å få en verdifull trening. I de siste fem årene var han med Svein Fjælberg rundt Vikings "Gatelag" som er et tilbud for tidligere rusmisbrukere.

Som utdannet barnevernspedagog var han med Kjell Schou-Andreassen i prosjektet for vanskeligstilte barn i Ramsvik. I 20 år var han leder for miljøarbeiderne som fører tilsyn med rusmisbrukere i Stavanger Kommune. Noe av det siste han var med på, var å finne Siw død første arbeidsdag etter påsken 2015.  Aftenbladet hadde stor omtale om Siw  med intervju av Gunnar. Han mente at miljøtjenesten gjorde så godt de kunne men var ikke rustet til å beskytte Siw mot vold, mishandling og overgrep.

Familiemannen Gunnar var opptatt av at ungene skulle være engasjerte og få gode tilbud. Alle tre barne spilte fotball i Viking. Ellers var det kolonihagen ved Eiganes som var hans tidsfordriv. Vi som kjente Gunnar hadde opplevd ham som en ryddig, rolig, behersket kanskje noe beskjeden menneske som ville alle godt. I 2018 mistet han konen Marie som døde plutselig, noe som gikk hardt innpå Gunnar og resten av familien.

Viking og familien mistet en kjær venn, en god og omsorgsfull person og en verdifull medarbeider.

Gunnar Steen
Annonse fra Eliteserien: