Gatelagene gir en samfunnsgevinst på over 430 millioner kroner årlig!

En fersk rapport fra Oslo Economics viser at gatelagene sparer samfunnet for nesten en halv milliard kroner årlig! Viking Gatelag er en av 28 gatelag som er med i regnestykket.

Annonse:

Vikings Gatelag ble etablert i 2014. Tilbudet er et lavterskel fotballtibud for kvinner og menn med rusbakgrunn. Gatelaget møtes til trening på SR-Bank Arena mandager og onsdag hver uke. I forbindelse med trening tilbys det frokost, samt får alle utdelt nødvendig utstyr. Årlig deltar Gatelaget på nasjonal turnering med Fotballstiftelsens 28 andre gatelag. I tillegg spilles det regionale turnering med jevne mellomrom.

Gjennom et inkluderende felleskap der spillerne opplever mestringer, bygger gatelaget opp spillernes fysiske og psykiske helse. I samarbeid med Helse Stavanger sikrer vi også muligheten for hjelpe spillerne videre til en mer normal hverdag. 

Skjermbilde 2023-09-22 kl. 13.21.08.png

I 2019 kom forskningsrapporten fra Universitetet i Sørøst-Norge med tittelen: «Gatelagsfotball som Recovery på banen – «Verdens beste ettervern?»». Den synliggjorde langt på vei viktigheten av tilbudet. Med rapporten fra Oslo Economics, som i konkrete tall viser betydningen av gatelagene, håper Fotballstiftelsen at dette kan være med på å skape forutsigbarhet for tilbudet. At Fotballstiftelsen ble fjernet fra statsbudsjettet i 2023 har skapt utfordringer med tanke på utvikling og utvidelse av prosjektet.

Tallene fra rapporten er ikke annet en mektig imponerende. Under følger et utdrag fra rapporten:

  • Direkte sparte budsjettkroner for det offentlige vurderes til snaut 100 millioner kroner årlig
  • Helsegevinstene til 280 millioner kroner årlig
  • Dugnadsinnsatsen for og av gatelagsspillerne til 12 millioner kroner årlig
  • Økt verdiskaping og reduserte skattefinasieringskostnader til 55 millioner kroner årlig
  • Totalt beregnes den samfunnsøkonomiske gevinstene altså til i overkant av 430 millioner kroner

Les hele rapporten her

 

DSC07856.jpg
Trener Svein Fjelbærg

Har du lyst, kjenner noen eller har spørsmål om Viking Gatelag? Ta kontakt med trener Svein Fjælberg:

E-post: [email protected]

Tlf: 928 30 617

 

Annonse fra Eliteserien: