Ga alt mot Klepp: – Jeg synes vi matcher dem på mye

(Viking - Klepp 0-3) Viking-jentene kjempet og sloss kampen gjennom, men måtte se Toppserie-laget fra Jæren gå seirende ut av NM-duellen, som ble spilt foran et rekordstort publikum.

Rett i angrep

– Jeg synes det gikk fint. Klepp er et kjempegodt lag, de er et samspilt lag og har mange rutinerte spillere som har mange Toppserie-kamper. Men jeg synes vi klarer å matche dem på mye.

Det sier Viking-kaptein Nora Heggheim etter at lagets andre tellende kamp for sesongen er unnagjort på SR-Bank Arena. Hun sier det er et par småting som mangler før de er oppe på nivået gjestene fra Jæren holder, blant annet evnen til å utnytte de mulighetene de får, samt litt kynisme. Men alt i alt syntes midtbanespilleren laget greide seg bra i lokalderbyet

– Vi skaper noen sjanser og stopper det meste av det de kommer med. Jeg synes egentlig det var bra. Og det er bra vi får sånne kamper der vi får matchet oss mot denne typen lag, sier Heggheim.

Viking gikk respektløst til verks og stormet i angrep direkte fra avspark. I starten av kampen så det ikke ut som det var to divisjoner opp til Klepp for Viking-jentene. Riktignok hadde gjestene noen muligheter til å ta ledelsen, men De mørkeblå sto imot og var gode i duellspillet. Og la ingenting imellom når motstanderen skulle stoppes.

– Det smalt godt noen ganger, slår Heggheim fast.

Nora Heggheim syntes de matchet Toppserie-laget bra.

Gjestene tok over

17 minutter ut i kampen glapp det likevel for Viking. Trener Helge Aune snakket før kampen om å verne bakrommet, men det var akkurat her det sviktet. Et Klepp-kast endte med en pasning gjennom til Marie-Yasmine Alidou D'Anjou, som la ballen iskaldt ned i nærmeste hjørne og sørget for 1-0-ledelse.

Klepp stilte med tre tidligere Viking-spillere fra start; Helene Broch, Ingeborg Lye Skretting og Kaja Karlsen. Selv om dette var lagets første cupkamp (Toppserie-lagene kommer inn i 2. runde), har de spilt tellende kamper siden mai. Det kunne man se utover omgangen, og de tok etter hvert mer og mer over banespillet.

Sofie Bjørnsen doblet ledelsen fem minutter før pause. Klepp-spilleren skjøt hardt langs bakken fra 17 meter, og ballen gikk via Viking-målvakt Emma Jönsson, tverrliggeren og i mål.

Viking viste gode tendenser like før pause, og vartet  blant annet opp med et strålende angrep som endte i hjørnespark. Men måtte gå i garderoben to mål under.

Fantastisk ramme

På tribunen hadde rekordmange møtt opp denne onsdagskvelden, og de 903 tilskuerne til stede bidro til å gi cupkampen en nydelig ramme. Det var også publikumsrekord for Viking-jentene – med god margin.

– Jeg synes det er kjempegøy. Helt siden vi fikk vite at vi skulle møte Klepp har jeg gledet meg drittmye, sier Nora Heggheim og legger til at det er utrolig kjekt at så mange kommer for å støtte dem.

Før sesongen bestemt Viking seg for å styrke satsingen på damelaget. Nå har de egen garderobe på SR-Bank Arena, de spiller i helt like drakter som herrene og de får full pakke når det kommer til kamparrangement på Stadion. Kapteinen merker allerede effekten av klubbens styrkede satsing på dem.

– At vi har blitt sånn satset på av klubben betyr utrolig mye for oss. Som lag og støtteapparat. Og det er viktig for jentefotballen å se hva som skjer i klubben, sier hun

Seriestart på søndag

Klepp punkterte kampen ti minutter ut i andre omgang. Marie Andresen kom seg inn i boksen og sendte ballen i mål fra fem meter etter et langt innkast.

Etter dette kontrollerte gjestene kampen ut.

Ingrid Rame var likevel nære på å sette inn en redusering like før slutt, men skuddet hennes strøk tverrliggeren. Dermed ble det ikke avansement til 3. runde og NM er over for i år.

Men på søndag starter endelig seriefotballen opp igjen, når Avaldsnes 2 kommer til Stavanger.

– Det gleder vi oss veldig til, sier Heggheim.

Hun forteller at laget har hatt en god oppkjøring hvor de har fått matchet seg mot bra motstand. I tillegg til å spille mot guttelag, spilte de uavgjort mot 1. divisjonslaget Amazon Grimstad nylig.

I 1. runde av NM ble divisjonskollega Haugar slått 2-0, og Viking-jentene, som var nære å rykke opp i 2019, må finne seg i å være blant opprykksfavorittene også i år.

– På papiret skal de lagene vi møter nå være hakket svakere enn oss. Men det er da vi må være sånn som Klepp var i kveld, vise at vi har et høyere nivå enn de andre, vise at vi skal opp, sier Heggheim.

Søndagens kamp går på Vestbanen og har avspark klokken 14.00.

Spillerne takket et rekordstort publikum etter kampen.