Sandnes Ulf - Viking. Sámuel Fridjónsson. Foto: Tore Fjermestad

Fridjónsson i fokus i årets første treningskamp

(Viking - Åsane 1-1) To scoringer i første omgang var det vi fikk i lørdagens treningskamp. Samúel Fridjónsson var svært involvert i begge.

Annonse:

Bedre etter hvilen

Det var tomme seter, men strålende solskinn på SR-Bank Arena da Viking tok imot Åsane til årets første treningskamp lørdag. Selv om det er divisjonsforskjell på lagene, var det gjestene som tok ledelsen før vi hadde spilt et kvarter, da Samúel Fridjónsson var i overkant gavmild og serverte ballen til Håkon Lorentzen. Han gjorde ingen feil og satte inn 1-0, etter en litt tam start på kampen.

Men det gikk ikke en gang ti minutter før vi var like langt i sola. Denne gang var det Åsane som var i det gavmilde hjørnet og sendte ballen rett til Fridjónsson. Fra ham gikk ballen til Høiland som la rett ut til Fridjónsson igjen. Han satte så ballen i det tomme buret og 1-1.

Kampen, som var Vikings første på fire måneder, inneholdt ikke mange sjanser og var skikkelig midt på treet før pause.

Jensen og "Batty" gjorde mange bytter etter hvilen og satte blant andre inn Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay. Det gjorde utslag og i andre omgang var det stort sett spill mot ett mål.

Likevel kom det ingen flere scoringer. Dermed ble det uavgjort i Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims første kamp som hovedtrenere.

Allerede onsdag er det nye treningskamp. Da går turen til Øster Hus Arena for å møte Sandnes Ulf. Avspark klokken 18.00. Oppgjøret vises på direktesport.no.

Flere debutanter

Viking startet med unggutten Magnus Rugland Ree i mål. 16-åringen kommer fra Bogafjell og er en del av klubbens akademi. Han ble kastet inn da ingen av de andre målvaktene var disponible til dagens kamp.

Johnny Furdal og Sondre Flem Bjørshol var ikke i troppen. Det var heller ikke nysigneringene Shayne Pattynama som venter på innreisetillatelse og Mai Traore som ikke kommer før i august.

Ellers var det bare kjente fjes i startoppstillingen. Runar Hove var endelig tilbake etter å ha vært ute med skade store deler av fjorårssesongen. Han spilte stopper sammen med Henrik Heggheim. Sebastian Sebulonsen var inne for Sondre Flem Bjørshol på høyrebacken. Til venstre lå Viljar Vevatne.

Kristoffer Lie Løkberg var kaptein og spilte sammen med Joe Bell dypt på midten. Treeren foran besto av Auklend, Fridjónsson og Kabran. Helt på topp lå Høiland.

Kevin Kabran fikk for øvrig sin første kamp i mørkeblått.

Kampen startet rolig. Men etter 13 minutter fikk Åsanes Håkon Lorentzen en gavepakke fra Samúel Fridjónsson da han sendte ballen rett i beina på Lorentzen som sto inne i Vikings sekstenmeter. Åsane-spilleren vendte opp og la ballen ned i lengste hjørnet, dermed 1-0 til gjestene på kampens første mulighet.

Ti minutter senere var vi like langt. Denne gang gjorde Fridjónsson det opp igjen da han satte inn utligningen etter at Åsane hadde slurvet i bakre rekker.

Unggutten Magnus Rugland Ree i Viking-målet fikk vist seg frem da han måtte gripe inn etter 27 minutter.

Halvtimen ut i kampen viste Kevin Kabran litt av det han kan, da han dro seg fint forbi ute på venstrekanten og slo et godt innlegg som resulterte i et hjørnespark. Fem minutter før pause fikk han avslutte et flott Viking-angrep. På direkten, fra like utenfor sekstenmeteren, la han ballen langs bakken og like utenfor.

Spill mot ett mål

Etter hvilen gjorde Viking fire bytter. Harald Nilsen Tangen kom inn og la seg i tierrollen, Fredrik Torsteinbø kom inn på høyrekanten, Herman Haugen tok over på høyreback og Rolf Daniel Vikstøl på venstreback.

Harald Nilsen Tangen, som var på utlån til nettopp Åsane i fjor, viste friske takter etter innhoppet og scoret også etter syv minutter. Dessverre ble målet annullert for offside, noe som så korrekt ut.

Kevin Kabran fikk en god sjanse da Torsteinbø headet ned et innlegg til ham. Svensken fikk fyrt av fra ti-elleve meter. Men skuddet gikk rett på keeper.

Samme mann på farten igjen like etter. Men også denne gang gikk ballen rett på Åsanes keeper.

Da vi rundet timen, kom Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay inn. Begge to virket temmelig spillesugne og bidro til at det aller meste dreide seg om Viking ut kampen.

De mørkeblå hadde flere gode muligheter, uten at det ble de helt store sjansene av det, og kontrollerte det aller meste ute på kunstgresset. Men flere scoringer ble det ikke denne ettermiddagen og da endte det uavgjort.