Før toppkampen i Bodø: – En kamp vi bare skal glede oss til og angripe

Mandag kveld venter en tøff utfordring.

Annonse:

– Vi må opp på vårt beste, men dette er en kamp vi bare skal glede oss til og angripe. Bodø/Glimt har vært et av Norges beste lag de siste årene, men vi vet at Viking på sitt beste kan skape trøbbel der oppe.

Det sier hovedtrener Bjarte Lunde Aarsheim før mandagens toppkamp på Aspmyra.

Da er det serieleder Bodø/Glimt som tar imot serietoer Viking klokken 17.

Begge lag er i god form og tok seg greit videre i 1. runde i cupen i midtuken, der det torsdag ble kjent at vi møter Vidar i neste runde etter 5-0-seieren over Forus og Gausel. Den kampen spilles kommende torsdag klokken 18 på Lassa.

Ny målfest?

Men aller først er det som nevnt Bodø som står for tur. Og det pleier som regel å by på svært innholdsrike kamper.

3-5, 4-5, 2-0, 1-2 og 1-3 er fasiten siste fem kamper, der de to førstnevnte kampene begge har vært spilt på Aspmyra, hvor gultrøyene har snudd kampen og sikret seier sent i oppgjøret.

Denne gangen håper vi at marginene er på vår side.

– Vi skal opp dit og spille vårt spill og ha troen på oss selv. Det blir alltid tøft på Aspmyra, men vi skal gjøre det vi kan. Det blir viktig at vi har fokus på oss selv og vår prestasjon, sier helten fra 16. mai-festen mot Odd, Sander Svendsen.

– Vi vet vi kan score mål på Aspmyra, så det handler om å være tette nok bakover. Vi har kvalitetene begge veier, og det er fullt mulig å ta med seg poeng derfra, poengterer Svendsen.

DSC07591.jpg
– Vi skal opp dit og ha troen på oss selv, sier Sander Svendsen. Foto: Alexander Larsen

– Tøft å ta ut laget

Kun Bodø/Glimt (21) har scoret flere mål enn Viking (16) så langt i sesongen.

– Mange spillere er i form og det er konkurranse i laget. For meg og Morten Jensen er det vanskelig å ta ut laget, og det er et godt tegn. Vi vet at dette blir en fysisk tøff kamp og at vi trenger mer enn elleve spillere, sier Lunde Aarsheim.

Annonse fra Eliteserien: