Viking - HamKam, Rolf Daniel Vikstøl. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Før kampen: Viking - Jerv

Søndag starter endelig OBOS-ligaen opp igjen og i den forbindelse har vi slått av en prat med Rolf Daniel Vikstøl. Vi tar også en titt på vår kommende motstander.

Annonse:

Selv om det er midt på sommeren og sola steker, Gladmaten leverer og de fleste av oss ikke har vært i nærheten av å ofre høsten en eneste tanke ennå, sparkes andre halvdel av OBOS-ligaen, høstsesongen, i gang allerede på søndag når Jerv kommer til SR-Bank Arena.

Etter borteseieren over Strømmen hvor det endte med 6-1-seier til de mørkeblå fikk spillerne seg en velfortjent liten ferie, men allerede forrige uke var de tilbake for å starte forberedelsene til den viktige høsten. Mandag var det duket for treningskamp mot Vidar.

Kampen gikk over to ganger 35 minutter, og etter en tam første omgang åpnet det seg opp i andre og Viking tok mer og mer over og vant til slutt komfortabelt 3-0. Andre Danielsen sendte Viking i føringen med et fint skudd fra 17-18 meter. Så fulgte Claes Kronberg opp med å tråkle seg gjennom det som var av Vidar-spillere, runde keeper og sette ballen i mål, før Tommy Høiland avsluttet det hele med å score på straffespark.

– Det var en grei gjennomkjøring, det. En bra andre omgang, tett og jevnt i første, de ble ganske slitne i andre så da fikk vi mer rom å spille i og vi skaper mange flotte angrep og scorer tre fine mål. Så det var en bra kamp, sier Rolf Daniel Vikstøl, som selv spilte hele kampen.

Sørlendingen som har vært ute med skade i store deler av sin tid i Stavanger er nå i ferd med å spille seg varm i Viking-trøya, og sa etter kampen mandag at formen er fin og at kroppen kjennes bra ut. Han satte også pris på et par dager fri.

– Deilig med en liten ferie på 8-9 dager. Var en liten tur på Sørlandet og en liten tur i Danmark. Det er jo så fint vær for tida så det er jo nesten som å være i syden når jeg er hjemme, så det var fint det, forteller han og sier han trives i Stavanger.

– Kjempeflott by og en veldig fin klubb. Trives veldig godt her.

Spennende høst i vente

Viking ligger godt an i opprykkskampen og har kun ett poeng opp til Sogndal som ligger på direkte opprykksplass. Vårsesongen ble avsluttet med tre strake seire og 10-2 i målforskjell, noe som gjorde at man fikk ryddet noenlunde opp i den sure tapsrekken like før.

– Vi var inne i en liten dårlig periode sånn rett før ferien, og så fikk vi tre seire på rad som var ekstremt viktig. Det betyr at vi er med oppe i toppen der, sier Vikstøl som er klar over hva målet er.

– Målet er selvfølgelig å komme seg opp igjen så fort som mulig, og gjør vi en god høst så skal vi greie det. Tror alle gleder seg veldig til de siste femten kampene, forteller 29-åringen og påpeker at det ikke blir enkelt:

– Det blir tøft, det er en ekstremt tøff divisjon, det er tett og jevnt og det er lite som skiller de forskjellige lagene, forklarer han og sier videre at han har tro på at mannskapet skal være godt nok til å rykke opp.

– Vi må bare legge ned den jobben som kreves for å klare det, og det skal vi greie, sier spilleren som var med å rykke opp med Start i fjor, og med det vet hva som må til.

Første motstander ut i høstjakten er altså Jerv. Laget fra Aust-Agder ligger plassert midt på tabellen og står med fem seire, fem uavgjorte og fire tap så langt (har en utsatt kamp mot AaFK, derfor kun 14 kamper). På de fem siste matchene før ferien ble det tre tap, én seier og én uavgjort for Arne Sandstøs gutter.

– Jerv er et bra lag, et lag som ligger på øvre halvdel og er med og sloss om playoff-plassene, så det blir ingen lett kamp, sier Vikstøl, som likevel mener Viking skal være et bedre lag hjemme.

Jerv har så langt bare scoret 18 mål (Viking har 33), noe som vil si at kun Florø har scoret færre i OBOS-ligaen. Når det er sagt er det kun tre lag som har sluppet inn færre mål enn Jerv, så det blir ingen enkel oppgave for Viking å overliste ringreven Glenn Andersen og resten av forsvarsrekka til laget fra Grimstad på søndag.

Tommy Høiland skal nok en gang få bryne seg på Glenn Andersen
Tommy Høiland skal nok en gang få bryne seg på Glenn Andersen

Toppscorer hos Jerv er fortsatt den tidligere Bryne-spissen Aram Khalili. Han sier til Jervs nettsider at han skulle ønske de hadde tatt litt flere poeng på de første 14 kampene og at noe av grunnen til at de ikke har greid det er at de sjelden holder hele kampen – noe de likevel greide da Viking var på besøk.

Toppscorere Jerv:

1. Aram Khalili – 6
2. Ulrik Berglann – 3
3. Glenn Andersen – 2

Toppscorere Viking:

1. Tommy Høiland – 11
2. Zlatko Tripic – 6
3. Fredrik Torsteinbø og Kristian Thorstvedt – 4

Revansje for kampen i Grimstad

Siddiser i hopetall hadde tatt turen sørover for å få med seg oppgjøret mot Jerv på Levermyr i slutten av mai, og med et Viking-lag som var ute etter å reise seg etter en smell mot Aalesund, temperaturer på Kreta-nivå og mange mørkeblå på tribunen var i hvert fall rammen rundt satt.

Men på banen ville det seg ikke, og til tross for et ærlig forsøk på en opphenting vant hjemmelaget til slutt 3-2, etter scoringer av Ulrik Berglann, Glenn Andersen og Aram Khalili. Zlatko Tripic og Aniekpeno Udo sto for Vikings mål.

Se høydepunkter fra oppgjøret i Grimstad her.

Rolf Daniel Vikstøl debuterte for Viking i denne kampen, og han sier det er en revansjesugen gjeng som entrer banen søndag.

– Vi var egentlig veldig svake i perioder i den kampen der og tapte fortjent, så vi har absolutt noe å revansjere. Tror alle er veldig klar for det, sier venstrebacken, som står med tre seire av tre mulig etter Jerv-kampen.

Bortetribunen Jerv
Mange mørkeblå tok turen da lagene møttes i Grimstad

Spillerstatus

Tord Johnsen Salte og Leo Østigård er opptatt med å spille EM for G19-landslaget og er dermed uaktuelle til troppen på søndag, men Julian Ryerson er tilbake etter å ha stått over med karantene mot Strømmen.

For Jerv er både Aram Khalili og Brice Wembangomo tilbake etter å ha sonet karantene, og begge antas å gå rett inn i startoppstillingen.

Ingen av lagene har spillere ute med karantene denne kampen.

Kortstokken Jerv:

1. Aram Khalili, Mathias Wichmann og Brice Wembangomo - 4 gule
2. Martin Hoel Andersen og Glenn Andersen - 3 gule
3. Espen Knudsen - 2 gule

Kortstokken Viking:

1. Leo Østigård og Julian Ryerson - 4 gule
2. Viljar Vevatne, Usman Sale, Tommy Høiland, Zlatko Tripic, André Danielsen og Rasmus Martinsen - 2 gule
3. 9 spillere har 1 gult kort

Viking har nest flest gule kort i OBOS-ligaen med 29, kun slått av Kongsvinger med 31.

Tidligere møter

Jerv - Viking 3-2 (OBOS-ligaen, 2018)
Jerv - Viking 1-1 (1-4 e.e.o.) (NM, 2012)

Kom på kamp

Vi ser frem til å sparke i gang andre omgang av sesongen på søndag og håper å plukke opp der vi slapp, nemlig med mange mål og tre poeng. Revansjelysten og troen på en god start er der, så vi håper det frister med en tur på Stadion selv om det er midt i fellesferien.

Kampstart er kl. 18.00. FanZone åpner én time før avspark.

Velkommen til kamp, og en spennende høst i OBOS-ligaen! 

Billetter til kampen finner du her

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: