Før kampen: Bodø/Glimt (B)

Fredag gikk turen nordover for å møte regjerende seriemester Bodø/Glimt på Aspmyra.

Annonse:

Lørdag klokken 18 er det duket for den andre serierunden i Eliteserien. 

Denne gangen er det våre mørkeblå som åpner runden.

Etter 1-0 og tre poeng i premieren, er det optimisme og håp om et godt resultat borte mot gultrøyene, selv om oppgaven er tøff.

– Det er alltid gøy å måle krefter mot de beste lagene i Norge, og Bodø/Glimt er kanskje det aller beste laget akkurat nå. De har kjøpt mange dyre spillere i vinter, så det blir spennende å møte dem. Vi skal opp dit, være tøffe i trynet og virkelig gi de kamp med et ønske om å få med oss noe. 

Det sier Lars-Jørgen Salvesen før kveldens kamp.

DSC02550.jpg
Våre mørkeblå reiste til Bodø fredag. Foto: Alexander Larsen

Målrike kamper

Bodø/Glimt har vunnet tre av de fire siste seriemesterskapene og har de siste sesongene imponert stort i hjemlig serie, men også i Europa. 

Oppgjørene innbyrdes har stort sett bydd på stor underholdning, noe hjemmekampen i høst virkelig gjorde. Da sørget Zlatko Tripic for 3-2 og tre poeng med et herlig frispark kvarteret før slutt.

Faktisk har våre mørkeblå vunnet de to siste oppgjørene på hjemmebane mot Glimt.

– Mye selvtillit i laget

På bortebane har det imidlertid blitt noe tøffere med fire strake tap, men hvor det er verdt å nevne at flere av disse har vært jevne kamper der gultrøyene sent i oppgjøret har vippet kampen i sin favør. 

– Til tross for at det har blitt tap mot Bodø/Glimt på bortebane de siste sesongene, er det mulig å slå dem med tanke på to strake seire på hjemmebane? 

– Absolutt. Vi har hatt noen gode kamper der oppe også selv om det har raknet litt på slutten. Det må vi unngå nå. Vi slo de i forrige kamp og har en god følelse med mye selvtillit i laget, sier spissen.

Som nå håper å bygge videre på seieren mot Sarpsborg 08 i første serierunde.

– Vi var ikke på vårt aller beste i den kampen, men det var viktig at vi vant og tok tre poeng. Vi hadde en fin utvikling gjennom oppkjøringen og ble bedre og bedre for hver kamp. Så vi må bare fortsette å bygge videre på vårt spill og ikke tenke for mye på motstanden, sier Salvesen. 

Annonse fra Eliteserien: