Før avspark: Viking - Rosenborg

Endelig er det klart for cupfotball på Stadion igjen. Og for en duell det blir når den regjerende norgesmesteren tar imot Rosenborg.

Annonse:

Foto: NTB

Kampinfo

🏆 NM
📅 3. runde
🏟 SR-Bank Arena
⌚ 20.10
👨‍⚖️ Rohit Saggi, Drafn SBK
📺 NRK1
 

Billettene koster bare 100 kroner! Enten du vil sitte på langsiden, kortsiden eller stå og synge med Felt O. Alle barn opp til 16 år kan hente ut gratisbillett.

BILLETTER FINNER DU HER

 

Lenge siden sist

Forrige gang det ble spilt cupfotball på SR-Bank Arena, var 30. oktober 2019. Da fant over 15 000 veien til Stadion for å se Viking knuse Ranheim og sikre seg en billett til cupfinalen – som vi jo alle husker hvordan endte.

Nå, snart to år senere, kommer et nytt lag fra Trondheim på besøk. Denne gang for 3. runde.

Det finnes få ting som er så deilig som en storkamp under flomlys. Derfor håper vi flest mulig tar turen til Stadion, slik at oppgjøret får den rammen det fortjener. Billettene koster bare en hundrings. Da kan du sitte hvor du vil. Og alle under 16 år kan hente ut gratisbillett.

Vant forrige møte

Viking og Rosenborg har kun møtt hverandre to ganger i cupsammenheng på 2000-tallet. I 2006 vant Rosenborg 3-1 på Stadion, mens i 2002 var det backenes aften på Stavanger stadion da Bjørn Dahl og Thomas Pereira sikret 2-0-seier til Viking. Bjarte Lunde Aarsheim var for øvrig kaptein denne kampen.

Det er ikke mer enn i underkant av en måned siden forrige gang Rosenborg var i Stavanger. Da lagene møttes i den 17. serierunden, vant Viking 2-1 etter scoringer av Joe Bell og Zlatko Tripic. Dette var Vikings andre hjemmeseier på rad over RBK, etter en 15 år lang periode uten seier over laget.

Høydepunkter Viking - RBK 2-1:

Etter dette har Viking spilt to kamper. Stabæk ble først slått 3-1 på Nadderud, så vant Bodø/Glimt 3-1 på SR-Bank Arena. Rosenborg har slått bunnlagene Tromsø og Sarpsborg 08.

Vikings fem siste:
🔴 Viking - Bodø/Glimt 1-3 
🟢 Stabæk - Viking 1-3
🟢 Viking - Rosenborg 2-1
🟠 Vålerenga - Viking 1-1
🟢 Viking - Molde 3-2
 
 
Rosenborgs fem siste:
🟢 Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-3
🟢 Rosenborg - Tromsø 3-2
🔴 Viking - Rosenborg 2-1
🔴 Rosenborg - Rennes 1-3 (ECL)
🟢 Rosenborg - Odd 5-0
 

Veien så langt

Viking har slått ut 3. divisjonslagene Staal Jørpeland og Djerv 1919 i de to første NM-rundene. På Jørpeland ble det tøft, og seieren ble ikke sikret før Sebastian Sebulonsen satte inn 3-2 seks minutter før full tid. Da hadde vår gode venn Even Østensen scoret to mål for Staal.

I Haugesund gikk det litt enklere, men også her måtte Viking jobbe for avansementet. Veton Berisha sørget til slutt for 2-0-seier med sine to scoringer.

Rosenborg har tatt seg videre til 3. runde ved å knuse 3. divisjonslagene Melhus (7-0) og Orkla (11-1).

Åge Hareide gir seg som fotballtrener etter sesongen. Det betyr at dette blir siste gang den tidligere Viking-sjefen besøker SR-Bank Arena i jobbsammenheng. 

Trekning av 4. runde skjer like etter kampslutt i oppgjøret mellom Viking og Rosenborg. Runden spilles for øvrig ikke før mars 2022.

Slik gikk det forrige gang det ble spilt cupfotball på Stadion:

Annonse fra Eliteserien: